Mei en juni 2024

Als je jarig bent mag je op de tafel staan! En dat is vaak gebeurd de afgelopen weken! En weetje, dat als je 9 bent geworden, dat je dan het dak kan aanraken?! Zo leuk om de kinderen te zien groeien en stralen. 

Ook onthouden ze zoveel; wij mogen toch altijd met de wandelvierdaagse bij jou eten? Dan eten we altijd pannenkoeken, toch? Het word inderdaad een traditie, pannenkoeken eten aan het eind van de middag, daar kunnen ze heerlijk op wandelen! Dit jaar hebben de kinderen zelf poffertjes gebakken, dit vonden ze lekker en gezellig en met een beetje hulp ging ze dit prima af! 

We hebben al ontzettend genoten van het prachtige zomerweer. Al 2 keer hadden we waterpret in de tuin, 2 watertafels en 2 zwembadjes in de tuin = groot feest! 

Ook mochten we een nieuw kindje welkom heten, ze moet nog behoorlijk wennen aan alles. Dit komt omdat ze een lastig eerste jaar achter de rug heeft. We doen er alles aan om haar een gezellige en fijne tijd te geven bij ons met hopelijk heel veel nieuwe vriendjes en vriendinnetjes.

We namen afscheid van een grote tiener! Hij heeft zijn verjaardag hier gevierd en daarna heeft hij afscheid genomen. Hij mag nu de middagen zelf thuis blijven en maakt hiermee plaats voor zijn kleine nichtje die dan de hele dag kan blijven in de opvang.

We hebben een boek gemaakt met mooie herinneringen en we hebben een foto memory laten maken met mooie foto's van de afgelopen jaren. Toen je een kleine baby was van 3 maanden kwam je al bij ons. Tien jaar lang mocht ik voor jou zorgen, eerst meerdere dagen in de week en de laatste jaren de woensdagmiddag uit school. We missen jou wel op de woensdag, maar gelukkig wonen we vlak bij elkaar en blijven we elkaar zien!

De koeien zijn weer in het park, de kinderen vinden ze geweldig. Als we door het park fietsen roepen ze naar mij vanuit de bakfiets; poepalarm!! Dan ligt er weer een dikke koeievlaai midden op het pad!

De jongens zijn veel aan het voetballen uit school, allemaal EK kriebels denk ik! De meiden doen ook mee, als ik ook mee doe. Dan doen we de meiden tegen de jongens en hebben we groot lol!

Ook hebben we een letterpakken spel gedaan, voor de kinderen die al kunnen lezen. Er word vertelt hoeveel letters er zijn. 4 kinderen krijgen 2 letters 1 op de rug en 1 op de buik. Je beantwoord een vraag bijvoorbeeld geen appel, maar een ....de kinderen moeten dan zo gauw mogelijk in de juiste volgorde gaan staan.

We hebben rupsen gemaakt, het verhaal over rupsje nooitgenoeg past daar perfect bij! Dit knutsel idee bedachten ze zelf. Het grappige was dat er iemand van mijn oppaskinderen zelf rupsen thuis had en die mee had genomen naar school. Dus dat kwam mooi samen en konden we de rupsen goed van dichtbij bekijken.


 

April 2024

De foto's bekijk ik terug met een lach en denk ik terug aan een mooie vraag; "Mogen we alsjeblieft in het tuinhuisje eten, want dat is zo gezellig" vroeg één van mijn oppaskinderen. Een leuk idee wat de rest van de kinderen ook gezellig vond! Na een wandeling heb je extra trek, we eten samen heel wat broodjes in het tuinhuisje! Na het brood eten breng ik een aantal kinderen op bed voor een middag slaapje en als ik terug kom bij het tuinhuisje komt er een grote glimlach op mijn gezicht.  Het jongetje die het idee bedacht had ligt heerlijk te slapen op de bank in het tuinhuisje. Ik heb een kleedje opgehaald en lekker over hem heen gelegd. Ik ben naast hem gaan zitten met een baby op de arm die heerlijk een flesje melk leeg drinkt en daarna vol tevredenheid naar mij lacht en contact maakt. Wat heb ik toch een leuke job!

We hebben leuke knutsels gemaakt voor koningsdag. Als ik de kinderen vertel dat we gaan verven dan worden ze altijd heel enthousiast. De verf schorten worden dan aangetrokken en het liefst verven ze met hun vingers in plaats van de kwast. Ook worden de moeders dit jaar verrast op moederdag met iets waar de kinderen heel erg hun best op hebben gedaan!

Ook hebben we lammetjes gekeken en geaaid. Wat genieten de kinderen hier toch van! Thuis gekomen hebben we lammetjes geknutseld met wattenschijfjes dit ging vol trots mee de tas in om thuis aan papa en mama te laten zien.

De jongens vinden het heerlijk om op woensdagmiddag uit school te voetballen op het kunstgras. We hebben het geluk dat het kunstgras op loop afstand is van ons huis. We vermaken ons dat uitstekend met een potje voetbal! Ook komen we dan wel eens  vriendjes tegen van school dit maakt het vaak nog leuker!

Vlak voor de vakantie hebben we een  verjaardag gevierd. Trots ging de jarige job mee in de bakfiets bij school met een prachtige traktatie! We hebben er een mooi feest van gemaakt! 

Ik had de afgelopen weken weer volop speelgoed via de spelotheek. Ook heb ik zelf een nieuw speelkleed, een speeltent, nieuw keuken setje en een microscoop gekocht. Met het speelgoed is al zo dankbaar gespeeld! De microscoop vinden de oudere ook erg interessant. Leuk om dieper te kijken dan alleen de buitenkant, voor kinderen een hele ontdekking!

In de meivakantie zijn we een dagje aan het ponyrijden geweest, wat hebben de kinderen genoten! Het was weer was zo goed, dat we bij thuiskomst zelfs nog een waterfeestje hebben gehad. Waterballonnen, watertafel en waterpistolen wat een heerlijke verkoeling!


Maart 2024

Maart was een een bijzondere maand, want we mochten een baby welkom heten. Wat is het een prachtig meisje en wat ben je relaxt. Zo mooi om te zien hoe de kinderen reageren op een nieuwe baby. Ze leren er veel van. 

Zo lief hoe de grotere kinderen willen helpen, een luier of een spuugdoekje aangeven of de muziekmobiel aanzetten in de box.

We hebben heerlijk geknutseld over het voorjaar. Als we dan te horen krijgen dat opa ziek is en oma jarig is dan maken we natuurlijk even wat moois! 

Er werd een nieuw spel ontdekt; Stratego! Na schooltijd werd er in de afgelopen weken iedere woensdag Stratego gespeeld! Geweldig om te zien hoe snel de kinderen door hebben om slim en tactisch te spelen. 

We zijn veel buiten geweest, we spelen veel in de speeltuin en wandelen heerlijk in het park. 

En ik sta weer verbaasd over de ontwikkeling van alle kinderen, wat gaat dat hard! Van brabbelen naar praten, van kruipen naar lopen, van luier naar zindelijk en ga zo maar door! En wat is het dan extra genieten als je dan een filmpje thuis gestuurd krijgt van de eerste stapjes van één van je oppaskinderen. Ook mocht er tijdens een margedag van school een grote broer komen spelen, dat was erg gezellig als vanouds. 

Zo leuk om af en toe wat te horen van kinderen waar je eerder voor mocht zorgen. Zo kreeg ik ook nog een mooi bericht van één van de ouders dat het herrineringsboek weer werd bekeken, zo leuk om te horen! Februari 2024

In de afgelopen weken hebben we weer veel gezelligheid gehad met elkaar. We hadden twee feestjes in de afgelopen maand; samen zingen, op de tafel staan, slingers, trakteren en een kadootjes. Wat is het toch heerlijk om kinderen te zien genieten op zo'n belangrijke dag. 

We zijn samen naar de dierenweide geweest, dit blijft een leuk uitje. Dieren kijken en spelen in de grote zandbak.

We hebben mooie voorjaarsbloemen gekocht en versierd. Dit vonden de kinderen een leuke bezigheid. Trots gingen ze met de plantjes naar huis om er zelf verder voor te zorgen.

We hebben 2 dagen een stagiaire bij ons thuis gehad, ze liep een maatschappelijke stage. De kinderen vonden het gezellig dat ze er was en het voelde alsof ze er gewoon bij hoorde. 

Binnenkort komt er nog een stagiare meelopen voor een langere periode.

We hebben takken gezocht in het park en deze thuis versierd met draad, bloemen en hartjes. Het was een spontane actie. Grappig om te zien dat hoe langer we bezig waren er steeds meer ideeën boven kwamen. Het eindresultaat was echt prachtig!

In de voorjaarsvakantie zijn we een ochtend naar Ballorig geweest. Zelf heb ik niet zo veel met ballenbakken en binnenspeeltuinen, maar als ik kinderen zie genieten is dat het allerbelangrijkste.

In de afgelopen week hadden we een prachtige middag met zacht weer, we zijn samen naar de boerderij gegaan. De dames straalden op de pony en zelfs de kleinste man genoot zichbaar van de dieren. 

Het is leuk en belangrijk om kinderen te leren om met dieren om te gaan. Ik leer de kinderen ook om te zorgen voor de konijntjes in de tuin. Ze mogen water, hooi en brokjes geven. Uiteraard word er ook heerlijk geknuffeld en geaaid. Fanatiek vegen en met zaagsel strooien, vaak van de regen in de drup, maar dat het netjes word is niet het doel. Ze leren er veel van en dat is zo mooi om te zien! 

Op een regenachtige dag doen we veel spelletjes. Ik heb Stratego geleerd aan twee stoere 7-jarige jongens geweldig vonden ze dat! Even wat anders dan kaart spelletjes, dit gaan ze vast nog vaker spelen!


Via Gobnoord heb ik weer de EHBO herhalingscursus gedaan. Het was een leerzame avond. En mooi om collega's te treffen die dezelfde passie hebben, de zorg voor kinderen.


Januari 2024

Heerlijk winterweer in januari! Schaatsen, glijden, sleeën, sneeuw ballen, sneeuwpop maken en speuren in de sneeuw! De kinderen genieten volop. We zijn het park in gegaan en hebben samen een winterbingo gedaan, wat was dit gaaf om te doen! Speuren, onderzoeken, voelen, vergelijken, ruiken en heerlijk in de buitenlucht!

We hebben ook prachtige sneeuwpoppen geknutseld! Samen gingen we pinda's rijgen en een vogelhuisje verven. Dit was een leuke en gezellige bezigheid!

We hebben samen een geboorteslinger gemaakt voor een klein baby zusje. Ik mocht al even op kraamvisite komen, wat een mooi kindje! Ik trof een blij gezin, dankbaar met hun dochter en twee trotse broers en een trotse zus!

We doen veel spelletjes, kwartetten, memory, beverbende en Stef stuntpiloot zijn favoriet.

Ik heb de spelotheek bezocht een prachtige hobbel, met glijbaan/klimwand heb ik meegenomen. Ook een aantal spellen en een lieveheersbeestje waar ze op rond rijden in de kamer. Het is heel mooi om ze dit aan te bieden. 

 

Via Noorderlicht hadden we een thema avond over interactief voorlezen. Het was leuk om ervaringen te delen en een ouder van één van mijn oppaskinderen tegen te komen tijdens deze avond. Het bevestigde vooral dat voorlezen ontzettend belangrijk is. Je kunt dit al doen met een baby die voor het eerst in de opvang komt. Bijvoorbeeld met een voelboekje, een knisperboekje en boekjes met duidelijke contrasten bijvoorbeeld de kleuren zwart/wit.

December 2023

In de afgelopen weken hebben we veel geknutseld en spelletjes gedaan. We hebben met elkaar genoten van de sinterklaas sfeer. De verkleedkleren werden gepakt en prachtige rollenspellen werden gespeeld. Ook werden we verrast met leuke gedichten en lieve cadeautjes! Na het sinterklaasfeest op school was het een uitdaging om thuis te komen!! Een van de oppaskinderen had een enorme alpaca gekregen als suprise! Hij bezette bijna de hele bakfiets! Maar we zijn thuisgekomen met een oppaskindje die helemaal was ingebouwd tussen een alpaca, tassen, verkleedkleren, knutselwerkjes en suprises! Nog even en dan heb ik en aanhangwagen nodig! Na zo'n sinterklaasfeest op school zijn de kinderen vermoeid, hoe fijn is het dan dat ze zich zo vrij voelen om gewoon heerlijk een slaapje te doen bij ons op de bank.

Het was enorm regenachtig daarom we zijn niet veel buiten geweest. We hebben ons binnen ook prima vermaakt! We hebben kaarsen bakjes gemaakt van boetseerklei en versierd met glitters. Ook hebben we kaarsen versierd met kaarsvet. Dit vonden de kinderen erg leuk om te doen! 

We hebben veel spelletjes gedaan uit school. Beverbende, Nijntje zoekspel, Valkuil, kwartetten en vier op een rij. Dit is erg gezellig om met de kinderen te doen en wat kunnen ze dit goed! De een kan beter tegen zijn verlies dan de ander en de een speelt eerlijk en de ander heeft zo zijn eigen bedachte regels. Zo leer je de kinderen goed kennen!

Ook hebben we veel beweegliedjes gedaan tijdens regenachtige dagen. Dan gaan alle stoeltjes die ze kunnen vinden in een lange rij en dan spelen we de wielen van de bus. 

De kerst verkleedkleren kwamen ook van zolder, mooie kerstvrouwtjes, hoedjes en glitterstropdassen vielen in de smaak bij de kinderen.

Ook hebben we binnen krokohockey gedaan, dit is een spel voor peuters. Met 2 sticks en een krokodil. Ze kunnen dan scoren in de open bek van de krokodil, dit is erg leerzaam. Vooral het richten en hoe pak je zo'n stick vast en hoe krijg je de bal vooruit, erg leuk om ze te leren. Op een gegeven moment had ik zo het huis ingericht dat we een soort hockeyveld hadden, want anders kon ik iedere keer op mijn knieën de bal onder de bank vandaan halen! We waren heel fanatiek en als er gescoord werd hoorden we dit luid! 

Het mooiste moment van deze maand was tijdens onze laatste keer fietsen vanaf school naar huis met de kinderen.... Het regende, waaide en zelf hagelstenen kwamen uit de lucht vallen. Ik kon niet schuilen met de kinderen want ik had 2 grote kinderen vooruit laten fietsen, die kon ik thuis niet laten wachten. Dus wij stoer doorfietsen. Een kleine jongen op zijn eigen fiets, wat hij normaal geweldig vind, was nu toch erg verdrietig was tijdens deze dikke hagelbui! Toen bood er een meisje aan die heerlijk droog in de bakfiets zat; kom jij maar droog zitten, ik fiets wel voor jou! Hoe lief! Dat kon ik niet weerstaan, dus de kinderen geruild en een enorme pluim gegeven! Trots als een pauw fietste ze het laatste stuk in de wind en de regen. En een glimlach op het gezicht van het jongetje...En ik dacht, dit is waarom ik het werken met kinderen zo leuk vind. De puurheid, en openheid zo leerzaam voor ons volwassenen!

 

En tegelijk een mooie kerstgedachte..... wees liefdevol en geniet van de kleine dingen. Hele fijne kerstdagen en een gelukkig 2024!

Oktober en november 2023

De maand oktober...een afscheidsfeestje van een oppaskind, die 10 jaar lang bij ons mocht zijn. En wat was het een dag om nooit te vergeten. We werden verrast met een speurtocht met als eindbestemming Kade-Z. Alle kinderen hebben heerlijk gesmuld en daarna prachtig gespeeld in de aangrenzende speeltuin. Wat een feest wat dat!! En zo gaaf dat hij dat allemaal zelf geregeld had, zonder dat ik er ook maar iets van wist! Met een boek vol belevenissen van de afgelopen jaren bij ons en een cadeautje ging hij naar huis....een gek moment best even slikken. Vooral als je je dan ineens beseft hoeveel dit kind voor jou heeft betekent en andersom, vanaf baby tot nu, een grote stoere kerel! Op deze leeftijd is het heel begrijpelijk dat je nieuwe uitdagingen zoekt en gelukkig blijven we elkaar nog zien!

De herfst is prachtig we hebben bladeren, kastanjes, eikels en paddestoelen gevonden. Wat is het fijn om naast het park te wonen waar dit alles te vinden is!

We zijn nog een middag op de boerderij geweest heerlijk pony's geborsteld en gereden. Dit blijven ze geweldig vinden en ik vind het zelf ook erg leuk!

Het was enorm nat de afgelopen weken, maar toch gaan we er heerlijk op uit! Met regen laarzen, warme voeten zakken en warme pakken lukt prima.  En wat is er nou lekkerder dan even in de plassen stampen! 

Voor sintmaarten hebben we regenboog lampionnen gemaakt. Ze waren zo trots toen ze klaar waren. Samen duiken we dan de wc in....in het donkerste hokje van het huis, testen hoe mooi het lijkt als hij licht geeft in het donker!

En wat is het altijd een leuke verassing als er dan op 11 november ook kinderen aan je deur komen zingen!

We hebben veel spelletjes gedaan de afgelopen tijd! Gezellig, leuk en leerzaam! Ik probeer met regelmaat naar de spelotheek te gaan voor nieuwe spelletjes en speelgoed. Voor de kinderen is dit ook echt een feestje als er weer nieuwe dingen klaar liggen.

De maand november is bijna voorbij...

We zitten al volop in de sinterklaas sfeer. Het huis ruikt nog naar pepernoten, de eerste pietendiploma's zijn behaald en met de sint en pieten verkleedkleren is alweer druk gespeeld. 


Afgelopen maandag hadden we een jaarlijkse evaluatie samen met Gastouderbureau Noorderlicht en één van de ouders. Fijn om hier even rustig de tijd voor te nemen. 


Augustus en september 2023

De laatste week van de zomervakantie was toch nog een vakantie gevoel bij de kinderen. Wij hebben namelijk in de laatste week nog leuke uitjes gedaan! We zijn naar de Naturij geweest in Drachten en we zijn aan het ponyrijden geweest, dat was ontzettend leuk!

Nu zijn de scholen weer begonnen en iedereen zit weer in het ritme van de dag! Het is fijn om iedereen weer te zien en er werden onderling ook heel wat knuffels uitgedeeld!  Ook hebben we heel wat feestjes gevierd, want in de zomervakantie zijn er veel kinderen jarig geweest en dat kan natuurlijk niet onopgemerkt voorbij gaan! 

Het is mooi om te zien dat de kinderen zo gegroeid zijn in de vakantie. Niet alleen in de lengte maar ook in wat ze kunnen! Zindelijk worden, klimmen, zitten, letters schrijven, fietsen en nog zoveel meer!

En wat is het dan lief als je een prachtig beschilderd bord krijgt met een mooi hart van een oppas kindje! Op het bord staan allerlei dingen geschreven die ze hier mag leren. Zo leuk gedaan! 

Na de zomervakantie kreeg ik ook zulke lieve tekeningen van aan aantal oppaskinderen. En ook die extra dikke knuffels na zo'n vakantie zijn zo lief! 

We hebben tijdens een regenachtige dag samen koekjes gebakken, dit blijft een feestje! 

Ook heb ik weer nieuw speelgoed opgehaald bij de spelotheek. Er is al veel mee gespeeld! Klimmen op de foam blokken is een groot succes. Het spel "Rara wat ben ik" is ook erg leuk en leerzaam om te doen. Voor het buiten spelen hebben we opnieuw de space scooter opgehaald, geweldig voor de grotere kinderen. 


21 september dag van de gastouder. Ik kreeg een gezellig bezoekje van Renske Turkstra van Gobnoord. Ook gastouderbureau Noorderlicht heeft mij verwend met leuke post! Leuk en lief dat je werk zo word gewaardeerd. 


Gastouderbureau Noorderlicht is langs geweest voor een jaarlijks risico inventarisatie. Dit was een fijn en goed gesprek. 

Juni en juli 2023

De laatste week voor de zomervakantie is in gegaan. Wat hebben we al prachtige zomerse dagen achter de rug! Zelfs al een aantal heerlijke dagen in het zwembadje achter in de tuin doorgebracht. Ook werd er volop gespeeld met de watertafel, lekker spetteren en spelen.  De kinderen die uit school kwamen gingen helemaal los met waterballonnen in de speeltuin!

We hebben houtjes geknutseld voor vaderdag, met de tekst; ik hout van papa. Dit was weer een feestje om met de kinderen te maken en we kregen hele lieve reacties van blije papa's! 

Met ons jongste baby in de opvang gaat het super, wat gaan die eerste maanden toch hard in de ontwikkeling! De peuters houden zo mooi rekening met de baby, wanneer hij in slaap gevallen is. Dan doen ze heel zachtjes en houden ze al zo knap rekening met hem, zodat hij niet wakker word. Hij hoort er al helemaal bij en iedereen is dol op hem! 

We hebben verschillende speeltuinen opgezocht in het dorp, naar de dierenweide, wandelen in het park en naar de konijnenbult. Hier blijven de kinderen van genieten. De kabelbaan en op het vlot is voor de grotere kinderen ook fantastisch! 

We troffen een visser in de ochtend tijdens een wandeling in het park. Toevallig had hij net wat gevangen en de kinderen mochten even kijken. Ze waren allemaal erg onder de indruk. Thuis gekomen moesten er vissen worden getekend, geknipt en geplakt!

Ook zijn we weer bij de spelotheek geweest. Dit keer mogen we het speelgoed de hele zomer houden. We hebben een gafe voetbaltafel meegenomen voor buiten. Hier is al druk mee gespeeld! Ook de Schleich boerderij doet het goed bij de kinderen, wat het extra leuk maakt is als we echt eten voor de dieren erbij doen, zoals droge macaroni dit vinden ze prachtig! 

Er word ook heerlijk geknuffeld en gezorgd voor de konijnen, mooi om te zien dat de kinderen hier heel rustig van kunnen worden. 

In de afgelopen weken hadden we heel wat verjaardagen te vieren! Op de tafel staan, slingers, cadeautje, zingen, trakteren en ballonnen! Dit blijft speciaal voor de kinderen en vaak iets waar ze al een hele tijd naar hebben uitgekeken! In de zomervakantie zijn er ook een aantal kinderen jarig. Een mooie uitspraak van één van de kinderen; jij mag ook op mijn feestje komen in de bergen! Dat is wel heel erg lief, maar hoe kan ik daar komen? Super makkelijk, gewoon achter mijn papa aanrijden!! 

We hebben woensdagmiddag gezellig pannenkoeken gegeten. Samen buiten aan de picknick tafel met een heerlijk zonnetje erbij! 


Vorige week had ik een avond georganiseerd door gastouderbureau Noorderlicht over kindermishandeling. Het was een zinvolle avond. We zijn weer helemaal op de hoogte over hoe en waar we terecht kunnen bij een onpluis gevoel.


Vandaag was de laatste dag dat de kinderen bij ons waren voor de vakantie. Tegelijk een feestdag! Want we hadden een jarige! We hebben thuis eerst gezellig gezongen, cadeautje uitpakken, kaarsjes uitblazen(niet één keer maar wel 5 keer😀want dat is zo leuk) cakejes versieren en heerlijk smullen! 

Daarna zijn we samen naar Kade Z geweest. Een heerlijk ijsje gegeten en warme chocolademelk gedronken. En prachtig gespeeld in de mooie speeltuin. Wij wensen alle kinderen en ouders een hele fijne zomervakantie toe! Even niet naar school, bijkomen van het werk en gezellig samen zijn! Maart, april en mei 2023


Op de dinsdag beginnen we met een gezellig peuter groepje van 3, daar komt binnenkort een baby bij! Wat zullen ze hun ogen uitkijken als dit zover is! In de middag worden deze peuters afgewisseld door BSO kinderen, deze afwisseling is erg leuk. Dit is op de woensdag en donderdag ook ongeveer op dezelfde manier. Het verschil met woensdag is dat we dan een lange middag hebben met de BSO kinderen. We eten samen en hebben dan volop tijd voor leuke activiteiten! We zijn dan ook veel buiten. We wandelen door het park, spelen in verschillende speeltuintjes, avonturen op de kabelbaan en het vlot op de konijnenbult, kijken bij de treinen en boten. We fietsen naar de dierenweide en genieten samen van de jonge dieren die we tegen komen, eendjes, meerkoetjes, geitjes en lammetjes. Afgelopen maand zijn we vaak op zoek geweest naar kikkervisjes en andere water beestjes, dit blijft geweldig! Ik krijg bijna iedere woensdag de vraag, zullen we naar de sloot?? Via Oerr hadden we een mooie kikker poster op de deur hangen, dit ging over het "kikker concert" en de verschillende soorten kikkers. De poster helaas verscheurd door de kleinste boef! Ze vond het vast tijd voor wat nieuws😉

We hebben ook weer verjaardagen gevierd, waaronder ik zelf. We hebben toen de hele week feest gevierd en op woensdagmiddag uit school hebben we poffertjes gebakken! Dit vonden de kinderen gezellig en super lekker! We hebben ook al een aantal keer buiten gegeten, heerlijk is dat! We genieten dan extra, omdat de nieuwe overkapping er nu staat. Over een aantal weken komt er ook nog een hor en een doek voor, zodat we er ook kunnen eten als er bijv. veel wespen en muggen zijn. Ook is het een heerlijke slaapplek als er een kindje in slaap is  gevallen in de kinderwagen. Dan zet ik de kinderwagen onder de overkapping en kunnen ze nog even heerlijk uitrusten. Buiten slapen is gezond en het slaapt vaak fijn! 

We hebben heel wat feestdagen achter de rug, ook waren de kleuters hierdoor een dag vrij. Dit was erg leuk om de grote kinderen ook weer eens de hele dag te zien! Ook kwam er een "oude bekende" spelen, dat was zo gezellig, alsof hij nooit was weg geweest! In de meivakantie was het fijn om even niet op tijd te staan voor school, heerlijk te hele dag tijd voor spelletjes, buiten spelen en alle tijd om te knutselen. 

Ik ben nog een dagje aan het ponyrijden geweest op de boerderij bij mijn ouders met een oppaskindje. Hier werd al een tijdje om gesmeekt, zelf vind ik dit ook geweldig om te doen! En wat heeft ze genoten! Toen ik haar thuis bracht vroeg ze, zullen we morgen weer😄

We hebben weer heel wat evaluaties achter de rug, dit doen we samen met de ouders en het gastouderbureau. Het is altijd fijn om de tijd te nemen, om te praten over hoe het met de kinderen gaat, zowel thuis als op de opvang. 


Ook hebben we het contract ondertekend voor de nieuwe baby. Nu al zin in om hem te mogen verzorgen en plezier te beleven! Tijdens het tekenen van het contract werden we ook nog verrast door de GGD. Ze hebben alles gecheckt en waren tevreden over de opvang. 


Via gastouderbureau Noorderlicht heb ik een thema avond gevolgd over risicovol spelen. Een leerzame avond om in de praktijk mee aan de slag te gaan. Spelen is ontdekken, grenzen aangeven, aanmoedigen, balans vinden, samen werken, vallen, opstaan, troosten en nog zoveel meer. Zo mooi om kinderen daarbij te stimuleren en begeleiden. We kregen na deze avond spontaan mooie viooltjes mee naar huis. Ze werden door de oppaskinderen keurig in potjes gedaan. 


Ik heb in februari heb ik via Renske Turkstra van Gobnoord mijn EHBO diploma gehaald, dit deden we op de Koetjeshoeve. Een prachtige gastouderopvang met een enorm mooie ruimte waar we goed in de praktijk konden oefenen! Ook zijn we in maart bij elkaar geweest op de Koetjeshoeve voor een interactieve avond. Iedereen bracht een casus in en hier hebben we over doorgepraat en ervaringen uitgewisseld. 


Ook hebben we geknutseld voor moederdag, we hebben bruisballen en zeepjes gemaakt. De grote kinderen konden de kleine kinderen goed helpen. We hadden groot lol, want het begon al helemaal te bruisen toen we bezig waren! Het zijn gezellige verwen pakketjes voor de moeders geworden, zodat ze even lekker kunnen relaxen! 


Veel oppaskinderen liepen mee met de wandelvierdaagse! Wat was het heerlijk weer om te wandelen! Op de donderdag hebben we hier samen pannenkoeken gegeten, dat was een feestje! 


Ik heb een dagje mogen wennen aan een prachtige en vrolijke jongen. Wat was dit leuk, en fijn om weer voor een baby te mogen zorgen! Nu al zin in volgende week, dan komt hij iedere week bij ons! 

 

Januari en februari 2023

Deze maanden zijn weer voorbij gevlogen! We zitten nu ik dit schrijf alweer in eind februari. De eerste voorjaarsbloemen zijn alweer te zien! De kinderen hebben nu voorjaarsvakantie en mogen even bijkomen van het naar school gaan. De schoolgaande kinderen komen in de vakantie de hele dag en sommige kinderen blijven thuis, omdat papa en mama ook thuis zijn in de vakantie.

In de afgelopen periode hebben we veel gedaan. We hebben genoten van het buiten zijn; buiten spelen, dagje naar de boerderij, ponyrijden, wandelen, leren rolschaatsen en knuffelen met de konijnen.

Overdag hebben we nu een gezellig baby/dreumes/peuter groepje met meestal 4 kinderen dit word in de middag aangevuld met schoolgaande kinderen.

Ook werd er druk geknutseld. We hebben het over de winter en vogels, ook het boek Coco werd hierbij betrokken. Dit verhaal blijft pakkend en het liefst willen ze dit boek iedere dag wel even horen. We hebben potjes versierd voor de voorjaarsbloemen, zodat de kinderen thuis verder kunnen genieten van de bloemetjes als ze gaan groeien! Ook hebben we hebben blanco puzzels geverfd, hier waren de kinderen erg trots op, je "eigen puzzel". Leuk om thuis te laten zien. Een puzzel die je vaak kan maken en helemaal zelf gemaakt!

We hadden in februari een jarige, helaas was ze niet helemaal fit. Gelukkig kon ze na een middag slaapje toch nog genieten van de aandacht die iedereen haar wou geven. De kinderen konden niet wachten tot ze wakker was en hadden een hele route door het huis uitgezet en de kamer werd prachtig versierd! We hebben heerlijke cakejes gemaakt en getrakteerd. Het was een gezellige boel!

We hebben baby nieuws! Een prachtig jongetje werd geboren. Hij mag straks ook bij ons komen, maar eerst gaan de kersverse papa en mama volop genieten en bijkomen! 


In de afgelopen periode heb ik de EHBO training gevolgd via Renske Turkstra van GobNoord. Het was weer erg leerzaam en het is fijn om te weten wat te doen bij ongelukken. Mijn diploma is weer verlengd.

 

Oktober, november en december 2022

Wat een heerlijke drukte de afgelopen weken. Van de herfst knutsels, naar de lampionnen, en daarna sinterklaas!

We hebben in oktober veel gewandeld, op zoek naar bladeren, paddenstoelen, eikels, en kastanjes. Dit is goed gelukt, de kinderen zijn altijd zo enthousiast als we op zoek zijn naar bijvoorbeeld kastanjes en als je ze dan ook echt vind. Dan kan de dag niet meer stuk! 

In november zijn we druk bezig geweest met de lampionnen maken. Het was dit jaar niet moeilijk, wel kostte het knutselen geduld. Ze hebben er ook een paar week aan gewerkt om het af te krijgen. Het resultaat mocht er zeker zijn!

We hebben afscheid genomen van een meisje die 4 jaar werd. Dat was best even slikken na zo'n lange periode bij ons. Nu mag je fijn naar school gaan en nieuwe vriendjes maken. We hebben een heel gezellig feestje gehad, want je verjaardag hebben we ook direct gevierd. Alle kinderen hebben wat geknutseld en hier hebben we een mooi herinneringsboek van gemaakt. 

Ik had helaas pech met mijn bakfiets, gelukkig is het probleem inmiddels weer opgelost. En fietsen we weer fijn naar school en terug. Wel was het even behelpen en dan merk je pas hoe handig zo'n fiets is! Ik ben nu wel een vierling buggy rijker, super gezellig om nu met meerdere kleintjes te kunnen wandelen. 

Ook hebben we een aantal nieuwe dingen aangeschaft voor de peuters. Onder andere een loopwagentje, die we om kunnen bouwen naar een poppenwagen. Ook zitten er leuke activiteiten op om mee te spelen. Er word flink mee gespeeld en het lopen word druk geoefend, erg leuk om te zien! We hebben ook een evenwichtsspel gekocht. Je kunt deze in allerlei varianten bouwen. De kinderen vinden het geweldig! 

We hebben een nieuw meisje welkom geheten. Samen hebben we het al heel gezellig. Ze kijkt haar ogen uit en speelt prachtig met leeftijdsgenootjes. 

De afgelopen weken waren best druk voor de kinderen. Je kunt de spanning soms voelen. Als sinterklaas dichterbij komt, neemt de spanning ook toe. En toch blijft het een prachtig kinderfeest! We hebben de hele week pepernoten en speculaas koekjes gebakken. Ook hebben we stoomboten geknutseld, de kinderen gingen er blij mee naar huis. De groten die weten dat sinterklaas niet echt bestaat, houden ook zo leuk rekening met de kleinen.

 

Hier een paar mooie uitspraken; Meisje van 4 zegt; Ik weet dat sinterklaas een verklede man is want, dat heeft mijn papa gezegd. Vraagt het kind van 10; maar die sinterklaas die op school komt dan?.....mmhhh....nu weet ik het even niet meer, nu begin ik toch weer te twijfelen!

 

Jongen van 8 zegt; ik weet dat sinterklaas niet bestaat. Vraag ik; hoe weet je dat? Nou daar ben ik achter gekomen en mijn moeder heeft het ook gezegd. Zeg ik; dus jij vind het leuk om dingen te ontdekken? Zegt hij; Ja maar 1 ding ben ik nog aan het onderzoeken. Vraag ik; Wat dan? Nou die zak met cadeautjes, hoe komt die bij ons in huis..... Want mijn vader en moeder doen dat niet, want die zijn dan bij ons in de kamer!

 

Zo leuk die heerlijke kletskousen! We gaan nu heerlijk door, van Sinterklaas op naar de kerst. Geniet nog even van de leuke foto's!


Wat hebben we nog een paar intensieve weken gehad vlak voor de kerstvakantie. Er heerste een hardnekkige griep waar we met elkaar last van hadden. Tussendoor hebben we het gelukkig ook erg leuk gehad samen. We hebben op canvas geschilderd, de één een kerstboom, de ander sterren en weer een ander een kerststal! Het was een prachtig resultaat! Ook hebben we voor de vogels vetbollen in vormpjes gemaakt. En we hebben al heel wat vogels ervan zien eten.

Renske Turkstra van gastouderbureau Noord nodigde ons uit voor een kerstdiner. Dit was erg gezellig. Leuk om weer gastouders te ontmoeten, ervaringen uit te wisselen en dit tijdens een heerlijke maaltijd.

Gastouderbureau Noorderlicht junior 😀kwam persoonlijk langs met een heel gezellig kerstpakket. Wat lief en leuk dat jullie dit doen! We hebben er samen al heerlijk van genoten.

Ook van de ouders en kinderen kreeg ik lieve dingen, mooie kaarten en heel veel lekkers! Ik ga dankbaar en blij het jaar afsluiten. Ik heb met veel liefde voor vele blije, gezonde en lieve kinderen mogen zorgen en ik hoop dat ik dat in het komende jaar mag voortzetten! 


Wij wensen jullie allemaal een hele fijne kerst en een heel gelukkig en gezond 2023✨

Augustus en september 2022

Bijna de hele maand augustus genoten wij als gezin van de zomervakantie, 4 heerlijke weken! Een week met ons gezin naar Frankrijk en een week Italy samen met familie. Wat was het fantastisch weer en ook hier in Nederland was het weer geweldig! 

Eind augustus toen de scholen weer begonnen kwamen ook de kinderen hier weer. Wat heerlijk om de kinderen weer te zien en al die vakantie verhalen te horen! En wat zijn een aantal kinderen veranderd in de vakantie, zo mooi blond en grote groei spurten gezien! We zaten snel weer in het ritme, na de eerste week sloeg ook de vermoeidheid in bij een aantal kinderen. Sommige kinderen gingen voor het eerst naar school, wennen aan een nieuwe juf, verhuist, zusje erbij, nieuwe klasgenootjes, voor het eerst op een sport enz. Allemaal veranderingen. Dit uit zich dan in sneller verdrietig, boos en gefrustreerd. Ook van die lieve momenten dat ze bij je komen om even een hun verhaal te doen of even op schoot willen zitten voor een beetje extra aandacht. 

Na de zomervakantie mocht ik een baby opvangen, zo leuk om te doen! De andere kinderen helpen ook zo goed mee, luiers aangeven, muziekje mobiel aan doen in de box, flesje geven en samen wandelen. De fles was de eerste weken even oefenen, de baby krijgt thuis borstvoeding en het zuigen uit de speen voelt onnatuurlijk en niet vertrouwd. Nu gaat het makkelijker en leren we elkaar steeds beter kennen.

We zijn er heerlijk op uit geweest, een bezoekje naar de dierenweide, fietsen, wandelen, kastanjes zoeken in het park en spelen in de speeltuin.

Ook hebben we weer fanatiek geknutseld. Er werden mooie rupsen gemaakt van handjes en zelfs de allerkleinsten hebben mee geknutseld! Zo gezellig om te doen samen! 

Er waren ook weer veel jarigen afgelopen maanden. Trakteren, op de tafel staan, kadootje, slingers en zingen altijd een groot feest! 

Blij verrast was ik door gastouderbureau Noorderlicht een pakketje in de brievenbus "dag van de gastouder" met allerlei snoepjes en een lieve tekst, nou die lekkere snoepjes waren in dit huis natuurlijk zo verdwenen! Ook is Thijs van gastouderbureau Noorderlicht bij ons langs geweest voor een risico inventarisatie, de veiligheid voor de kinderen staat voorop en het is goed dat dit jaarlijks word gecontroleerd.

Renske Turksta van gastouderbureau Noord kwam persoonlijk even langs met een lief kaartje en een prachtig geschenk in herfstachtige sfeer. Mooi dat je werk zo gewaardeerd word! 

Dat voel ik persoonlijk ook iedere werkdag, dat de kinderen zich hier thuis voelen, is voor mij de grootste waardering die ik kan krijgen! 

 

 

Juli 2022

De maand juli was voor veel kinderen nog behoorlijk intensief, maar tegelijk ook erg gezellig! De laatste weken voor de vakantie werden afgerond met allerlei feestjes. Er werden nog kinderfeestjes gehouden, TOP-  dag, afscheid van juffen en het uitzwaaien van groep 8. 

Op de TOP- dag ging ik naar school om de kinderen op te halen, ze waren zo mooi verkleed. Boer Boris met z'n paard ging mee in de bakfiets en smiddags ging ik zomaar een potje kaarten met Harry Potter, dat maak je niet dagelijks mee!

We hadden weer heel wat jarigen in juli, zingen, slingers, trakteren, kaarsjes blazen en kadootjes. Dit blijft een gezellig moment waar kinderen naar uit kijken. We nemen helaas ook afscheid van een oppaskindje, hij mag naar school na de vakantie. Gelukkig heeft hij hier vriendjes en vriendinnetjes gemaakt waar hij straks ook nog bij in de klas komt! Een nieuwe mooie fase, maar we gaan die lieverd wel missen! 

We kregen een telefoontje van een stagiaire Joram. Hij wou graag een snuffelstage bij ons lopen. Dit vonden wij heel erg leuk. De kinderen vonden het gezellig dat hij er was, de extra aandacht van Joram vonden ze geweldig! 

Verder word er gezwommen in het zwembad in de tuin, geknutseld, waterbeestjes ontdekt, gebakken, veel buiten spelen, wandelen in het park(de koeien zijn er weer!😀), luieren in de hangmat, wensen gaan in vervulling (ponyrijden), spelletjes doen en ontzettend mooi spelen met playmobil. 


We wensen jullie allemaal een hele fijne zomervakantie, maak mooie herinneringen en geniet van het samen zijn! Mei en Juni 2022

Wat was het vandaag een prachtige dag! De laatste dag van de wandel4daagse waar veel kinderen aan mee deden. Ook vierden we een verjaardag vandaag het liep heerlijk uit toch tot een waterfeest in het zwembad! 

Ik kijk terug op hele mooie weken, wat is het weer fijn dat alles gewoon is. Er worden weer feestjes georganiseerd en schoolreisjes mochten doorgaan, fijn hoor! Ook is er een meisje 4 jaar geworden! Wat was het gek stil overdag toen ze naar school was, gelukkig blijven we haar van school ophalen en kan ze hier na schooltijd spelen. 

Onze Evelien kwam enthousiast uit school en vertelde dat ze met een moestuin bezig waren geweest op school. Ze had zaadjes meegekregen om thuis te zaaien. Samen met Sander heeft ze een prachtige houten bak gemaakt, onze nieuwe moestuin! Dit past perfect bij mijn thema avonden "de gezonde gastouder."  Volgende week hebben we de laatste thema avond, georganiseerd door Thijs, via gastouderbureau Noorderlicht. We hebben inmiddels ook al heel veel aardbeien die rijp zijn en heerlijk worden opgegeten door de kinderen. Er word elke dag gekeken naar de plantjes in de moestuin, ze kunnen niet wachten tot er groente aan komt. Samen hebben we leuke gesprekjes over welk eten kinderen lekker vinden of juist niet. En wat is dan gezond en wat niet. Ik haal verschillende soorten fruit en we blijven proberen. Ook schillen we samen of maken we samen het fruit schoon. Want proeven is meer dan alleen met je mond, proeven doe je met al je zintuigen. bijvoorbeeld aanraken, ruiken en ontdekken. Ook lekker kneden en smeren hoort daar bij....en op de grond laten vallen als je het niet lust. Dat zien we bij de baby's als we wat grotere stukken zacht fruit geven, de grote kinderen vinden dit natuurlijk enorm grappig om naar te kijken!

We hebben daarom de grote kinderen lekker laten kliederen met rode verf, we hebben van hun handen aardbeien gemaakt! Het resultaat is prachtig geworden en ze hadden enorm veel plezier!

De kinderen zijn druk bezig geweest voor vaderdag, we zijn erg benieuwd naar de reacties van de papa's! Ik heb echte fanatieke knutselaars, er worden ideeën op tafel gegooid en daarna prachtige creaties gemaakt! We hebben een memory gemaakt van kriebel beestjes en vliegers geknipt en geplakt. 

Wat waren er veel kinderen jarig de afgelopen weken. We kregen heerlijke traktaties, er werden vlaggetjes geknutseld, kadootjes uitgedeeld en er werd uit volle borst gezongen!

We hadden in juni ook een stagiaire in huis. dit was erg gezellig! Het altijd leuk dat de kinderen extra aandacht krijgen en ik vind het ook leuk om te laten zien wat we allemaal doen samen. We zijn samen bij de sloot geweest om waterbeestjes te zoeken, dit was erg leuk om te doen. Vangen, bekijken en de naam opzoeken van het dier wat we hebben gevangen. En wat hadden we er schitterend mooi warm weer bij! 

Ik word regelmatig geroepen voor een "show" in de speeltuin. Eerst mag ik niet kijken en dan geven de kinderen een show weg. Free- runnen, handstand, radslag, arabier en allerlei klim activiteiten alles komt voorbij, echt geweldig! 

Ook vierden we aan het eind van deze maand alvast een feestje voor een jarige! Altijd zo leuk om de kinderen zo blij te zien als ze genieten om in het middelpunt van de belangstelling te staan. 

 

Renske Turkstra van gastouderbureau Noord kwam langs voor een risicoinventarisatie. Het was fijn om elkaar weer te mogen ontmoeten en de kinderen vonden het ook leuk om Renske weer te zien. En het is goed dat het gastouderbureau dit jaarlijks checkt, het maakt jezelf ook weer scherp.

 

 

 

 

Maart en April 2022

Maart roert zijn staart en April doet wat hij wil.... Nou dat hebben we gemerkt! Wat hadden we prachtige dagen in maart. Zonder jas naar buiten kon prima en we hebben heerlijk van het zonnetje genoten! We hebben genoten van grote zeepbellen in de speeltuin. Ook hebben we paastakken gekregen van onze buurvrouw en versierd. Heerlijk gewandeld in het park. En toen kwam daar eind maart ineens de sneeuw!! De kinderen vonden dit natuurlijk geweldig, er werden grote ballen gerold en sneeuwpoppen gemaakt! Maar man, wat was het koud!! En niemand was meer voorbereid op ineens zoveel sneeuw. Ik heb alles uit de kast gehaald extra sokken, mutsen, sjaals, en handschoenen en zo heeft iedereen even heerlijk kunnen spelen in de sneeuw. Samen hebben we gezellig warme chocolademelk gedronken. Toen was daar ineens de vele regen en harde wind het leek wel herfst! We hebben spelletjes gedaan, de verkleed kleren kwamen weer van zolder en samen hebben we paas knutsels gemaakt. Ook hebben we bakjes geverfd en versierd. Daarna hebben we hierin zaadjes gezaaid. Dit blijft erg leuk om met de kinderen te doen.
Wat geniet ik iedere dag van de verhalen van de kinderen en de vragen die ze stellen. Groot of klein ze hebben beide zo hun eigen mooie ontwikkelingen. Allemaal een uniek karakter en allemaal even mooi. Het blijft erg dankbaar werk om op deze kostbare schatten te mogen passen. 
Wat ook extra aandacht kreeg was giro 555. Veel kinderen zijn druk in de weer geweest om geld in te zamelen voor Oekraïne. De kinderen hebben een spontane flessen actie gehouden en gingen hier in de buurt rond om lege flessen in te zamelen! Trots dat waren ze op het resultaat!

In de afgelopen maand hebben we op Koetjeshoeve via Renske van gastouderbureau Noord weer een herhalingscursus kinder EHBO gehad. Erg leuk om elkaar weer te zien en in de praktijk weer goed te oefenen op de poppen en op elkaar. 

Februari 2022

In deze maand mochten we kennis maken met 2 nieuwe kinderen. En wat hebben we het naar de zin samen. Er worden nieuwe vriendschappen gemaakt en er word zelfs al geknuffeld. Zo fijn om te merken dat kinderen zich prettig en veilig voelen.

De opvang bestaat nu uit 13 kinderen van 6 gezinnen. Het voelt als een groot gezin! Ik heb een lange rups gemaakt met in elk lijfje een foto van het oppaskindje. Dit heb ik op de deur geplakt, dit vinden ze erg leuk om te bekijken. Ook staat de geboortedatum bij elke foto, zodat we zien wie er wanneer jarig is. 

We hebben geknutseld met boetseerklei afgelopen week. Verschillende variaties werden er gemaakt. Mooie bakjes, hangers voor kettingen en grappige dieren. Ze liggen nu te drogen om geverfd te worden.

We hebben heerlijk gewandeld we voeren de eendjes en vaak nemen we de hond gezellig mee! De speeltuin was erg nat, maar toch gaan we lekker naar buiten. Zo belangrijk om heerlijk te kunnen rennen en vliegen! En ik zeg altijd maar, gelukkig hebben we een wasmachine!

Ik kreeg vorige week zulke mooie verrassingen van de oppaskinderen. Een prachtige regenboog met allerlei kleuren met de tekst: God is altijd bij jou. Zo ontzettend lief! En ik kreeg wel 5 briefjes waar allerlei teksten en tekeningen op staan. Het werd trots uit de tas gehaald, zo allemaal voor jou! En dat terwijl we elkaar nog maar net kennen!

We zijn op de boerderij van mijn ouders geweest. Het is daar zo mooi voor de kinderen, knuffelen met de geit, poes, hond en paarden. En als je een blij meisje op een pony laat klimmen met een big smile maakt je hart een sprongetje. En als ze dan ook nog de opmerking maakt; mijn droom komt uit, dan smelt je helemaal... 

Helaas heeft de corona weer toegeslagen in één van de oppasgezinnen, maar ook één van onze kinderen. Opnieuw een gedoe voor iedereen. Hopen dat het niet te lang duurt en dat de klachten meevallen. 

Januari 2022

Na twee heerlijke weken kerstvakantie zijn we weer begonnen. De meeste kinderen waren blij dat ze weer naar school mochten. We merken dat het ook fijn is om wat meer ritme te hebben. 

Mooi om de ontwikkeling van de kinderen te volgen. Er is weer een meisje bezig om zindelijk te worden, zo leuk om het trotse gezichtje te zien als het gelukt is om op tijd naar de wc te gaan! En ik verbaas mij altijd weer over het feit dat de ontwikkeling in het eerste jaar zo hard gaat! 

We hebben weer prachtige pinda slingers gemaakt voor de vogels. En zo lief dat de kinderen ook spontaan een pinda slinger hebben gemaakt voor onze oudere buren en zelf heen gebracht. 

Deze maand stond in het teken van de voorleesdagen. Voorlezen doen we elke dag, vaak tijdens het fruit eten. En een bezoekje met de kinderen bij de bibliotheek kon natuurlijk niet ontbreken. Lezen blijft zo belangrijk en de kinderen vinden dit geweldig en ik vind het ook erg leuk om te doen! 

We hebben guppies gekregen van mijn schoonzus. De kinderen vinden het prachtig om te zien! Sommige guppies zijn erg klein en dan is het zoeken waar ze zich verstopt hebben. Er zwemt ook een vrouwtje tussen met een hele dikke buik, we zijn benieuwd of er nog meer kleine guppies geboren worden.

Gastouderbureau Noorderlicht had in deze maand een avond online thema avond over de gezonde gastouder. Het was leerzaam om ervaringen uit te wisselen met andere gastouders over dit onderwerp en hier bewuster over na te denken. 

November en december 2021

November en december, voor veel kinderen leuke drukke maanden met vele activiteiten. We hebben begin november gewerkt aan de lampionnen. Ik heb de kinderen zelf laten kiezen wat het moest worden dit jaar en vol overtuiging werd er Dikkie Dik gekozen! Wat was het een leuke activiteit er werd fanatiek geverfd, geprikt met de prikpen en geknipt en geplakt. Het resultaat was prachtig! We hebben liedjes geoefend en een aantal kinderen kwamen zelfs 's avonds langs om te zingen, zo lief! 

Ook hadden we verjaardags feestjes in november; ballonnen, slingers, zingen en trakteren. En wat zijn er toch creatieve ouders, prachtige traktaties werden er meegegeven!

We hebben deze weken voor het eerst sinds lange tijd weer een kleine baby om voor te zorgen. Het is voor de andere kinderen erg leuk om dit van dichtbij mee te maken. De baby hoeft maar een geluidje te maken en er staan gelijk vaders en moeders om haar heen om voor haar te zorgen! Het is genieten om deze vrolijkerd erbij te hebben!

Helaas kreeg onze Evelien een positieve corona test en moest de opvang een week sluiten. Dit was een gedoe...ouders bellen die van alles moesten regelen en kinderen die getest moesten worden. Gelukkig was Evelien er maar een paar dagen echt ziek en waren de klachten snel weer verdwenen. Lief dat er zoveel ouders, familie en vrienden mee leefden met ons en aanboden om dingen voor ons te doen, heel erg fijn! Ook werden we enorm verwend met lieve kaarten en verwen pakketjes. Wij werden negatief getest en de opvang ging weer open.

Deze week was het extra fijn om elkaar weer te zien. Er werd prachtig gespeeld, met pieten verkleed kleding, geweldige rollen spellen, schoenen werden gezet en over het sinterklaasjournaal werd volop gepraat! Ook hebben we huisjes gemaakt van zwart papier en vliegerpapier dit gaf een prachtig effect. Uiteraard hoorde pepernoten bakken er ook bij, dit blijft een feestje! 

Daarna kwam er weer een negatief bericht... onze Bart werd positief getest. Toen begon het hele verhaal overnieuw. Opnieuw de deuren sluiten. Gelukkig was Bart ook niet erg ziek en werden wij ook dit keer na 5 dagen negatief getest, Evelien mocht in deze periode gewoon naar school, omdat ze net corona had gehad. Dat was voor haar heel fijn en hoefde ze het sinterklaas feest ook niet te missen. Gelukkig mochten de deuren van de opvang na een dikke week weer open. We blijven voorzichtig en houden ons aan alle afspraken, maar helaas blijft de corona nog langer heftig aanhouden. 

Fijn om tijdens deze periode te kunnen overleggen met beide gastouderbureau's, want soms zie je zelf ook even door de bomen het bos niet meer met alle regels rondom corona. 

En daar kwam helaas toch ook nog de lockdown achteraan...scholen gaan een week eerder dicht en alle ouders moeten weer thuis werken. De laatste week was ik er voor ouders die echt nog opvang nodig hadden, dit was fijn dat dat nog wel kon! We hebben nog een gezellige laatste week gehad samen, met kerstkoekjes bakken, kerstlunch en kerst knutsels. En met het kleine beetje ijs wat er lag konden de kinderen heerlijk van de bult in de speeltuin glijden, groot lol! Ook ben ik erg verrast met heerlijke pakketjes, lieve kaartje en tekeningen zo leuk als je werk zo word gewaardeerd.

Dit jaar heb ik samen met de kinderen de kerstkaart gemaakt, dit was een feestje om te doen! Zo'n mooie opmerking van een van de meiden; we gingen de voeten verven van de kinderen en op papier afdrukken. Zodra ik met de verf de voet aanraakt roept ze verontwaardigd; dat moet op de nagels, niet onder mijn voet!!

 

In de afgelopen periode heb ik een begin gemaakt met een scholing van gastouderbureau Noorderlicht "de gezonde gastouder". Heel leerzaam en leuk om ervaringen met andere gastouders te delen. Ik heb geprobeerd de kinderen enthousiast te krijgen over het drinken van water en waarom dat zo belangrijk is. Ook hebben we samen boontjes gepunt en bekeken. Bewuster naar het fruit gekeken en gevoeld. Leuk om verschillende reacties van kinderen te horen over eten en drinken. Binnenkort gaan we hier mee verder.

 

Voor 2022 komen er leuke veranderingen aan!! Twee nieuwe kinderen in de opvang en een baby op komst! Erg veel zin in!

 

We wensen jullie liefdevolle kerstdagen en een heel gelukkig en vooral gezond nieuwjaar!

 

 

    

Augustus, september en oktober 2021

Niet best.....ik loop achter met alle foto's en mijn verhalen op de website. De tijd vliegt echt voorbij....!

Je merkt het ook echt aan de kinderen wat worden ze allemaal groot! Van een paar woorden naar complete zinnen, van loopfiets naar een grote fiets, van helpen naar "ikke zelf", van plassen in de luier naar plassen op de wc, van elke dag thuis naar elke dag school.....en zo kan ik nog heel lang door gaan!

Wat hebben we ontzettend veel gedaan samen. We zijn heel veel buiten geweest. De kinderen zijn fanatiek bezig geweest met het zoeken van afval in de natuur, wat een toppers! Twee grote zakken vol, wat een goeie actie! We hebben een paar keer een natuur speurtocht gedaan, dit vonden de kinderen geweldig. Heerlijk ontdekken, verzamelen en vergelijken. De kastanjes hebben we ook weer gevonden dit jaar. We hebben er mee geknutseld, poppetjes, paardjes en webjes werden er gemaakt. Een paar keer zijn we op de boerderij geweest, zo grappig om te zien hoe kinderen reageren op de dieren. De een heel voorzichtig en onzeker op afstand de ander vol zelfvertrouwen bovenop de shetland pony! Ook zijn we bij de sloot op zoek gegaan naar onderwater beestjes, emmer en schepnet mee. Klein beetje water in een glazen pot en je kan de beestje goed zien! Blijft een leuke ontdekking en een mooie bezigheid. 

We hebben spinnen geknutseld, huisjes geverfd van houten stokjes hier hebben we een fotolijstje van gemaakt, een ronde waaier gemaakt en zonnebloemen gemaakt. We zijn ook weer heerlijk aan het bakken en proeven geweest! De bibliotheek werd ook bezocht en nieuwe boeken werden uitgezocht dit blijft een leuk uitje voor de kinderen. Onze Bart had een ongelukje op school met zijn enkel en moest naar school worden gebracht, wat doe je dan op de terugweg? Langs de Mac Donalds voor wat lekkers! .... gelukje bij een ongelukje! Ook waren er een aantal kinderen jarig, dit hebben we hier gezellig samen gevierd! 

 

Gastouderbureau Noorderlicht en Gastouderbureau Noord verrasten ons met de dag van de gastouder. Een leuk gebaar! Super lief dat er ook nog ouders en kinderen aan deze dag hadden gedacht en dat mijn werk zo gewaardeerd word!

Via gastouderbureau Noorderlicht heb ik een online scholing "de gezonde gastouder" gevolgd. Hier hebben we binnenkort een online evaluatie over. De kinderen zijn spontaan bezig geweest met de schijf van 5 en we hebben afgelopen week zelf "ranja" gemaakt van water en fruit. Leuk om hier mee bezig te zijn en dat de kinderen enthousiast reageren!


Gastouderbureau Noorderlicht organiseerde op 23 oktober een feestelijke dag in Duine Zathe. Het bureau bestaat nu 10 jaar en dit moest gevierd worden! Het was een geweldige dag met alleen maar blije kinderen. De kinderen genoten zichtbaar, in de bootjes, glijbanen, de rups achtbaan, de botsauto's, verkeerspark, Dino show, vliegtuigen en trampolines! We mochten daar genieten van heerlijk eten en drinken! Thijs en Mandy enorm bedankt het was top! 

      

Juli 2021

Wat hebben we een gezellige intensieve maand achter de rug! Het kost de kinderen nog behoorlijk wat energie, de laatste feestjes die nog worden georganiseerd van klasgenootjes en op school. Klas opruimen, vakken leeg, nieuwe klas bekijken, nieuwe meester of juf, afscheid nemen van de meesters en juffen van het afgelopen jaar....ze kwamen uit school met de grootste verhalen! Hier thuis hebben we samen genoten van het doen van spelletjes, speurtocht, spelen met water en zand, hut bouwen, megabellen maken in de speeltuin, genieten van een nieuw poppenhuis, spelen bij de Naturij in Drachten en stadspark. Alle tijd om samen leuke dingen te doen, even niet naar school en doen waar we zin in hebben! Ook hebben we prachtige zomerknutsels gemaakt, ijsjes! Ze waren zo goed gelukt dat we bijna zin hadden om ze op te eten. Gelukkig was het heerlijk weer en hebben we ook volop kunnen genieten van echte ijsjes!

We hadden ook een jarige Jet in juli, dit blijft leuk om samen te vieren! Slingers, balonnen, een cadeautje, trakteren en kaarsjes uitblazen!

Ook kwamen er oppaskinderen met hun ouders spontaan langs met tekeningen en cadeautjes zo vlak voor de vakantie, zo lief en speciaal dat je werk zo word gewaardeerd. Dankbaar met mijn werk als gastouder en de lieve gezinnen die hier komen. 

 

We kregen in de afgelopen week een geweldig bericht! In een van de gezinnen is een prachtig meisje geboren. Moeder en kind maken het goed. Zo blij dat alles goed is, het blijft een wonder. Wat een geluk dat het nu vakantie is, want nu hebben grote broer en zus de hele dag de tijd om hun kleine zusje te knuffelen en te verwennen!

 

Nu is het zomervakantie en mogen we genieten van ons eigen gezin. Zin om met elkaar leuke dingen te doen, tijd voor klusjes in huis en samen een week weg te gaan! 

We wensen alle ouders met hun kinderen een hele fijne zomervakantie!

 

 

April, mei en juni 2021

We hebben heel wat af gefeest in april en mei. Ook deze maand hebben we al weer feestjes gehad! Zelf was ik in april jarig, dat ik 40 werd is er goed ingewreven. Wat ben ik enorm verwend door iedereen, prachtige tekeningen van de kinderen, bloemen en super leuke verassingen. Aandacht voor de kinderen als ze jarig zijn vind ik heel belangrijk. Vaak zijn ze er al lang mee bezig en verheugen zich op de grote dag. Ik overleg dan vaak even met de ouders wat ze willen, vaak vieren we hier thuis het feestje ook ga ik wel eens naar de kinderen toe als ze dat graag willen. We hadden ook een feestje van een vierjarige, deze leeftijd vind ik zelf altijd wat dubbel. Je weet dat ze klaar zijn voor een nieuwe fase in hun leven, maar tegelijk ga je die heerlijke kletskous missen...gelukkig mag ze hier na schooltijd blijven komen en hoeven we geen echt afscheid te nemen. 

We hebben dit jaar weer kikkerdril gevonden! Dit blijft erg leuk om samen met ze te bekijken, verzorgen en ontdekken. inmiddels zijn ze weer terug in de kikkervijver. Als we er langs wandelen horen we luid gekwaak en dan zeggen de kinderen; wie weet zijn dit "onze" kikkers wel.

We hebben met alle kinderen tijdens de vakantie insectenhuisjes gemaakt. Wat vonden ze dit leuk om te doen. En wat zijn ze prachtig geworden! Timmeren, materiaal zoeken en versieren. We hebben met behulp van de materialen van Oerr bekeken hoeveel bijen soorten er zijn, veel meer dan we wisten! Toch vinden de meeste kinderen bijen een beetje spannend, omdat ze op wespen lijken. We kregen ook prachtige foto's toegestuurd van een oppaskindje die heel trots was op haar grote zonnebloem. Ze heeft hem samen met haar mama verpoot en buiten neer gezet en hier kwam tijdens het prachtig weer van afgelopen weken een prachtige bloem uit. Super leuk om te zien!

Ook hebben we de moeders verrast met een Moederdag cadeau. We hebben omdat we toch over bijen aan het knutselen waren hier iets leuks mee gedaan. De voetjes werden geel geverfd en afgedrukt op een houten hart of bloem hier hebben we bijen van gemaakt met de tekst mama is heel bij-zonder. Met echte honingsnoepjes werd dit ook echt weer een feestje om te geven aan de moeders.

Via gastouderbureau Noorderlicht kregen we zaadjes om te zaaien. Hier zijn we ook heerlijk mee bezig geweest, geweldig om te zien dat het ene kind de modder met de handen pakt en de ander vraagt om een lepel of schepje. Een aantal kinderen hebben de gezaaide zaadjes ook mee naar huis genomen. Ik ben erg benieuwd naar het resultaat! Bedankt Thijs, Mandy en Mariëlle!

Ook kreeg ik een vraag van een oppaskindje; mag ik ook water en zout? Want ik wil graag kristallen maken. Als dit lukt kan ik ze verkopen en rijk worden.....Nou dit leek mij natuurlijk wel een geweldige uitdaging! En het leuke was dat het ook nog echt is gelukt. De kristallen waren prachtig, de verkoop viel tegen helaas....

Renske van Gastouderbureau Noord is langs geweest voor een risico inventarisatie. Dit was gezellig en goed om weer alles door te nemen en te checken.

Ook kregen we hele leuke spellen van onze buren in de straat! Kolonisten Junior hebben we fanatiek gespeeld en ook air hockey vinden ze geweldig! Ontzettend bedankt lieve buurtjes!

Bijna vergeten te vertellen....de schotse hooglanders zijn weer in het park! De kinderen vinden ze erg mooi en indrukwekkend. Geweldig om de koeien en hun kalfjes op te sporen in het park en te bekijken. 

Voor vaderdag hebben we sleutelhuisjes gemaakt met een foto sleutelhanger.

Was weer een feestje om te maken! Vooral ook spannend dat papa het nog niet mag weten en zien....

 

Op dit moment telt gastouderopvang 't Warme nest 11 kinderen. Waarvan nu 7 schoolgaande kinderen en 4 kinderen van 0-4 jaar. Hier komt na de zomer nog een baby bij, daar kijken we erg naar uit! Helaas moeten we dan ook afscheid nemen van een oppaskindje, omdat ik anders te veel kinderen heb volgens de regels van de gastouderopvang. Aan dit idee moet ik nog een beetje wennen, die vogels die uitvliegen...uitvliegen uit 't Warme nest.....

 

Februari en maart 2021

Eindelijk mochten de scholen en de kinderopvang weer open! Wat een feestje was dat! De bakfiets werd versierd met vlaggetjes en we gingen weer op naar school! Het was best even wennen voor de kinderen, weer nieuwe regels, maar wat doen ze het goed! Om ons heen horen we vaak hoe de corona toe slaat. En kwamen we als gezin ook niet onder de corona testen uit, gelukkig tot nu toe telkens negatief. Het blijft een lastig ding het hele corona gebeuren, we zijn er allemaal zat van en hopen dat het nu toch heel gauw voorbij mag gaan!

De kinderen waren enorm blij om weer samen te mogen spelen. Met enthousiasme werd alles uit de kast gehaald en gingen ze vooral de eerste week helemaal los! Er werd gezongen, gebakken, geknutseld, spelletjes gedaan, geskeelerd, in de speeltuin spelen, gewandeld en de verkleedkleren kwamen uit de kist, wat een feest! 

Ook hadden we meerdere verjaardagsfeestjes! Hier besteden we altijd aandacht aan, we hebben samen een taart gebakken en er heerlijk van gesmuld. 

Er werden ook weer mooie dingen geknutseld. We hebben zelf een bellenblaas gemaakt, een bakje gemaakt voor voorjaarsplantjes, paashaasjes gemaakt van onze voeten die we hebben geverfd, ook hebben we nog geknuffeld met de echt "paashazen" de konijnen in de tuin, er werden paastakken versierd, eieren geverfd en zonnebloem zaadjes gezaaid.

We zijn een aantal keer naar de dierenweide gefietst en daar hebben we heerlijk geknuffeld met lammetjes die daar in de buurt lopen. Wat zijn het toch prachtige beestjes en je word er zelf ook zo blij van. De reactie van de kinderen is ook vaak.....aaahhh wat schattig. We hebben heerlijk geklets over de schapen en hun lammetjes; wat is een uier, waarom worden schapen geschoren, hoe kunnen ze hun moeder terug vinden en nog veel meer "geniet momentjes". 

We hebben genoten van twee heerlijke zonnige dagen waarbij de jas uit kon en we zelfs al ijsjes hebben gegeten in de tuin, dat was echt leuk! 

Ik heb in de afgelopen maand een lezing gehad van Gastouderbureau Noorderlicht over slaap bij baby's en peuters, dit werd gegeven door villabimbi.nl. Er staan ook allerlei fimpjes op youtube met verschillende methodes. In de ruim 7 jaar dat ik dit werk nu mag doen heb ik gelukkig nog nooit problemen gehad met het slapen van de kinderen. De kinderen gaan hier graag op bed tussen de middag en weten ook goed hoe het ritme van de dag verloopt. De kinderen slapen apart op een kamer en ik kan ze beneden zien op de camera's die bij de bedjes staan. 

Van Gastouderbureau Noord kregen we een leuke verassing over de post, want Renske bestaat 15 jaar, gefeliciteerd met deze mooie jaren en ik ben blij dat ik via jou kinderen mag opvangen! 

Ook heb ik mijn herhaling EHBO voor kinderen weer gehad dit keer was het online en ik vond het best pittig! Maar gelukkig heb ik het weer gehaald en uiteraard hoop het niet te vaak nodig te hebben! Nou ja voor nep dan zoals de kinderen dan vaak zeggen.....dat vind ik wel gezellig, alhoewel die "nepprikken" en "even kloppen met het hamertje" van kinderen behoorlijk pijnlijk kunnen zijn......!! 

 

 

 

 

Januari 2021

De eerste maand van het nieuwe jaar is alweer voorbij....een vreemde maand met allemaal dingen die anders waren dan anders. De opvang is nog steeds dicht, alleen de noodopvang is open. De schoolgaande kinderen moeten thuis werken. Ouders werken zo veel mogelijk thuis. Toch moeten we door en maken we er het beste van. 

5 van de 11 kinderen kwamen naar de noodopvang. We gingen aan de slag met het opgegeven thuiswerk. De ene dag lukte het beter dan de andere dag, maar het lukt toch iedere keer weer om het opgeven thuiswerk te maken. Voor mij ook leuk om een kijkje te nemen in de boeken van verschillende kinderen hoe goed ze al schrijven en hoe knap ze al rekenen. De extra opdrachten zijn ook leuk voor de kinderen zoals de verschillende challenges, levend ganzenbord, zelf poster maken, spellen via teams, bingo's enzovoort.

We kregen in de eerste week ook geweldig nieuws... Een van de gezinnen verwachten hun derde kindje! Wat een blij bericht! We hopen dat alles goed blijft gaat tijdens de zwangerschap, zodat ze er samen van kunnen genieten. Er worden al heel wat tekeningen en knutsels gemaakt door de aanstaande grote zus, alles is nu voor de baby, zo lief! 

De kinderen die thuis zijn en niet naar de opvang komen sturen gelukkig regelmatig foto's of filmpjes. Ook appen of bellen we geregeld dit is fijn. Ik heb een paar voorlees video's gemaakt dit vinden de kinderen ook erg leuk om te zien en horen. Het boek "Coco kan het" was erg in trek! Hier hebben we ook een leuke knutsel over gemaakt. 

Voor de buitenvogels hebben we pindaslingers gemaakt en in de tuin gehangen. We hebben opgezocht welke vogels er in veel tuinen in Nederland voor komen en ze vervolgens buiten opgezocht. Ongelooflijk hoeveel vogels jullie al bij naam kennen, knap hoor!

Er was zelfs dag dat we lekker in de sneeuw konden spelen, heerlijk was dat! De slee kwam uit de schuur en er werd van de bult af gegleden! 

Buiten hebben we een egelhuisje gemaakt. Super spannend ook, wie weet komt er echt een egeltje in slapen. Ook hebben we egeltjes geverfd, dit was erg leuk om samen te doen.

Ook werd ons huis op een dag omgetoverd tot een dino museum en dit werd gepresenteerd door de kinderen, zo knap gedaan!

Ik las op internet iets over "happy stones". Steentjes beschilderen en vervolgens je beschilderde steen verstoppen in bosjes of bomen zodat een ander die dan weer vind. Het is vooral om mensen een soort van geluksmomentje te bezorgen. Ik stelde het de kinderen voor, ze werden meteen enthousiast. De jassen werden aan gedaan en we gingen naar buiten op zoek naar happy stones of naar mooie stenen die we zelf konden schilderen. "Happy stones" hebben we niet gevonden, maar gewone stenen wel! Zelfs halve bakstenen werden aangesleept....Ze werden schoongemaakt en geverfd. Het resultaat was prachtig, bij sommige kinderen zelf zo mooi dat ze het niet wilden verstoppen maar zelf houden. 

 

Respect voor alle ouders die thuis werken en tegelijk ook hun kinderen moeten helpen met hun thuiswerk! Blij ben ik met die fijne juffen die ons helpen bij het thuiswerk als we het even niet weten. Trots ben ik op alle kinderen die dit alles moeten doorstaan en doorzetten, we blijven samen positief!  

December 2020

Het was een raar eind van het jaar... De scherpe maatregelen van de overheid vielen als een mokerslag... 

Iedereen moet weer thuis werken, de opvang sluit, scholen gaan dicht en veel winkels en kerken zijn gesloten.

Kinderen hebben nu eerst vakantie, maar toch waren ze in hun koppies al bezig met hoe moet dat nu na de vakantie. Met tassen vol spullen kreeg ik ze afgelopen dinsdag mee vanaf school. Trots lieten ze hun werk zien en inlogcodes die goed bewaard moeten worden. Het liefst wilden ze gelijk aan de slag en het was gek om te merken dat ze eigenlijk helemaal geen zin hadden in vakantie, maar voor hun gevoel nog niet klaar waren op school. 

Vandaag is het vrijdag de rust is wel weer gekomen, het is niet anders we komen er samen uit hoe dan ook! 

De afgelopen dagen heb ik noodopvang gedaan voor diegene die werken in een vitaal beroep, dit zal ik ook blijven doen na de kerstvakantie. Fijn dat dit mag en kan! 

 

Ik ben trots op alle ouders die al maanden thuis moeten werken. En straks ook weer hun kinderen moeten begeleiden voor thuis onderwijs. In het bijzonder ben ik trots op Sander die van smorgens vroeg tot savonds laat in zijn zolderkamertje zit te werken. Af en toe even beneden komt voor een kop koffie of een broodje en dan weer door moet, je bent een topper! Twee oppaskinderen hadden afgelopen week heerlijke broodjes mee en uiteraard moest Sander ook een "verrassings broodje" boven krijgen😀

 

Ik wens alle ouders en kinderen een hele fijne kerst een heel gelukkig en vooral gezond Nieuwjaar! Liefs Ineke

 

 

Oktober, november en december 2020

Wat hebben we veel gedaan met elkaar! Dat merk je snel als je foto's terug kijkt van de afgelopen maanden. We hebben samen bladeren gezocht in het park, daar hebben we een kleuren waaier van gemaakt en op het raam geplakt. Ook hebben we buiten een zoekspel gedaan van DOENkids over de herfst. Dit was geweldig om te doen, we hebben zelfs op een blad iets vreemds gevonden waarvan we niet wisten wat het was. We hebben het op de foto gezet en mijn schoonzus gevraagd (die is biologie lerares) volgens haar waren het galappeltjes, leuk zeg weer wat geleerd! Oja en hoe krijg je 4 drukke kerels rustig? Van kastanjes, draad, cocktail prikkers spinnewebjes maken. Ze werden hier helemaal relaxt van en het resultaat was nog mooi ook! 

Ik heb nieuw speelgoed aangeschaft voor de kinderen. Een winkeltje, een keukentje, nieuwe kook spulletjes, een moderne kassa met pin en een garage met nieuwe auto's. Er word volop mee gespeeld, ik geniet van de rollen spellen die ze spontaan spelen! We veel spelletjes gedaan en waren de knikkers weer erg in! De kinderen genieten ook nog steeds enorm van het speelgoed van de spelotheek. Door de corona moest hij tijdelijk dicht en mochten we de laser guns langer houden. Ook de kleine kinderen snapten dit spel al snel en deden mee. Ook al was dit dan een waterpistool, omdat er niet genoeg guns waren, dan hadden ze ook plezier voor 10!!

Met spike en de kinderen gaat het erg goed. De kinderen weten nu een beetje hoe de hond zich gedraagt en wat ze wel en niet moeten doen. Erg leuk om te zien. Een paar kinderen vinden het ook nog best spannend, maar met de juiste begeleiding gaat dit heel erg goed en raken ze steeds meer vertrouwd met de hond. Het is dan ook erg leuk om te zien dat de kinderen elkaar helpen en tips geven. Wandelen met de hond vinden de kinderen ook erg gezellig daarom nemen we hem vaak mee als we naar buiten gaan. 

We hebben enorm veel plezier gehad met het maken van de lampions. Ze kwamen zelf met het idee om een dino lampion te maken, een aantal vonden dit niet mooi en wilden graag een paard....zo gezegd zo gedaan! Ze waren zo trots op het eindresultaat! Het was een beetje anders dan anders door de corona, maar er werd goed rekening met elkaar gehouden en ik hoorde alleen maar positieve geluiden van ouders en kinderen. Gezellig dat het toch door kon gaan!

We hadden twee jarigen in de afgelopen periode. Er werd getrakteerd en we werden verrast met een prachtige zelfgemaakte Barbie taart! 

We zijn een middag op de boerderij geweest om te ponyrijden. Dit blijft toch prachtig en verveeld nooit! Genieten als je ze ziet stralen op de pony! 

En toen kwam het sinterklaasfeest.....wat een lol hebben we gehad. Blauwe piet, hoofdpiet, coole piet, rode piet, bange piet, dans piet, verstop piet, sinterklaas en ga zo nog maar even door! Twee weken lang verkleed feestjes buiten en binnen we hebben ons heerlijk uitgeleefd! We hebben mooie sint knutsels gemaakt en pepernoten gebakken. Zo mooi om te zien hoe kinderen pepernoten draaien, op een of andere manier worden het altijd slangen. Maar toch smaken ze net zo lekker!! Ook zijn de kinderen druk geweest met het kleuren van de tekeningen van Gastouderbureau Noorderlicht voor sinterklaas. En wat geweldig dat de kinderen een leuk filmpje van sinterklaas kregen en een cadeautje!

Ook kwam sinterklaas hier nog langs met een prachtig gedicht en een lekkere verrassing...bedankt sinterklaas super lief!!

Elk jaar moet ik mij als gastouder verdiepen in de meldcode van kindermishandeling. Door de corona heb ik dit via een livestream moeten doen. Renske Turkstra van Gastouder bureau Noord nodigde mij uit om hieraan deel te nemen. We hebben ons verdiept in een casus en deze werd ook gespeeld d.m.v. een rollenspel erg leerzaam. 

Nog een paar weken en dan is het alweer kerstvakantie.... Ik moet nog een beetje aan dat idee wennen! 

 

 

      

Augustus en september 2020

Ik zit met veel plezier de foto's en filmpjes terug te kijken....wat heb ik toch een stel mooie en leuke kinderen bij elkaar. En wat hebben we veel plezier samen!

We hebben geweldig weer gehad in de afgelopen periode en we zijn veel buiten geweest. Sander heeft een bootje gekocht waar we met zijn allen enorm van hebben genoten. De oppaskinderen die het leuk vonden mochten ook mee varen, dit vonden ze geweldig! Ook hebben we in de zomervakantie een water en zand tafel gemaakt voor de kinderen. De heerlijkste heksen soepjes en zandtaartjes worden gemaakt. Ook verzinnen ze hele constructies om het water te laten stromen door de buizen, super leuk om te zien.

Voor het binnen spelen heb ik ook een aantal dingen aangeschaft. Een nieuwe flexibele autobaan, verschillende dinosaurus dieren, extra klei en een ijsjes maker, nieuwe autootjes. Dit valt de kinderen altijd direct op en als ze er dan ook nog prachtig mee spelen is dit toch fantastisch. 

Van Renske Turkstra kregen we in de afgelopen periode een prachtig boek; Woeste Willem. Ook had ze er een tipkaart bij gedaan tien gouden voorlees tips. Deze tipkaart sluit erg mooi aan als je de TINK training hebt gedaan. We beleven veel plezier aan het boek en we gaan hem vast nog vaak voorlezen zo ontdekken we steeds meer nieuwe dingen van Woeste Willem...

En wat lief dat de beide gastouderbureaus persoonlijk langs kwamen om mij een leuke verrassing te bezorgen tijdens de "dag van de gastouder" Blijft een mooie waardering voor je werk. Ook werd ik blij verrast met bloemen en een mooie tekening! En een mooie spontane bos zonnebloemen daar word je toch blij van! We maken deze maand knutsels over de herfst. We hebben een egel gemaakt van klei, we hebben bladeren gezocht en die geverfd en geprobeerd te stempelen op papier. Ook gaan we verf werkjes maken met onze handen, armen en vingers we hebben al een geprobeerd en deze is erg goed gelukt (zie knutsels)..... word vervolgd!

Verder probeer ik iedere drie weken nieuw speelgoed op te halen bij de spelotheek. Afgelopen keer heb ik laser pistolen meegenomen, dit vonden ze geweldig! 

Ook hebben we elkaar geschminkt! Dit was grappig. En hebben we een spontane actie magneet vissen geprobeerd...erg spannend! 

 

 

 

 

 

 

Juni en Juli 2020

Vandaag de laatste dag opgepast...de vakantie begint nu voor ons. Een gekke tijd door de hele corona periode, maar ontzettend fijn dat de kinderen toch nog naar school mochten in de afgelopen weken! Dat voelde weer als normaal en dat was heel prettig voor de kinderen en voor mij ook. 

We hebben erg genoten van de zon die zich extra goed liet zien in juni. We hebben een week lang het zwembad in de tuin gehad hier is volop van genoten! Er zijn een aantal verjaardagen gevierd van de oppaskinderen bij hun thuis of bij mij. Dit is zo belangrijk voor kinderen aandacht voor hun verjaardag, een belangrijke dag waar erg naar uitgekeken word! 

We hebben geknutseld voor vaderdag. We maakten harten van canvas, deze hebben de kinderen geverfd in de kleur van de lucht. We vouwen een raket en versieren deze met aluminiumfolie zodat het een echt raket lijkt. We maken een mooie tekst erbij en klaar! Super trots zijn de kinderen op hun vaderdag kado. 

Wel blijft het thuis nog steeds wat anders, Sander werkt nog steeds thuis. Gelukkig hebben wij twee jaar geleden de zolder verbouwd en kan hij fijn boven werken. Ook als het daar warm word is er een airco om de kamers af te koelen. Dit is ook fijn voor de kinderen die boven slapen. Bart onze oudste zoon is nog thuis van school. Die zit veel boven te werken achter de laptop voor school. En als ze even beneden zijn om eten of koffie te halen vinden de oppaskinderen het ook erg gezellig om de beide kerels te zien!

Samen lezen we een geweldig boek Woeste Willem. Gekregen van Renske Turkstra van Gastouderbureau Noord. Een geweldig boek met een tipkaart van de cursus TINK met 10 gouden voorleestips. Ik heb hem nu twee keer voorgelezen en de kinderen vinden het geweldig!

We hebben afgelopen week een bijzondere week gehad. Onze kinderen wilden al heel lang een hond, maar ik vond dat in het verleden niet zo verstandig en Sander ook niet. Nu waren we toch samen er over uit om serieus een hondje aan te schaffen. Het ging sneller dan verwacht, want binnen een paar week hadden we een betrouwbaar adresje gevonden en een pup gereserveerd die we afgelopen week hebben opgehaald. Onze kinderen vinden het geweldig ze knuffelen en spelen wat af. Het is een prachtig ondernemend beestje, genaamd Spike. 

De oppaskinderen hebben afgelopen weken mooi kunnen wennen aan Spike. We hebben de kamer en de keuken gescheiden door een hekje zodat de oppaskinderen eerst op afstand kunnen wennen. Spike is nog erg enthousiast en omdat de tandjes van de pup vlijmscherp zijn houden we het in huis eerst apart totdat hij beter luistert en zindelijk is. Het is een hele organisatie en heel intensief, maar erg leuk om te doen! In de tuin en speeltuin hebben de kinderen al even contact kunnen maken met Spike even aaien of bekijken. Ook heb ik duidelijke afspraken met de kinderen gemaakt over hoe je een hond kan benaderen, wanneer en hoe je een hond aait, wanneer mag je de hond niet storen, niet voor de hond wegrennen en leren hoe het dan wel kan. Dit vonden de kinderen erg interessant, maar ook best lastig als je hondjes nog een beetje spannend vind en achter je aan rennen. We hopen dat de kinderen er net zo van kunnen genieten als wij en dat Spike heel oud mag worden bij ons!

 

Nu hebben we eerst vakantie en mogen we genieten van elkaar en kunnen we samen leuke dingen doen!

Voor alle ouders en kinderen ook een hele fijne vakantie geniet van de rust en maak er een mooie tijd van samen!

Liefs Ineke

 

 

 

 

 

 

Mei 2020

Wat hebben we samen alweer twee fijne weken gehad! De kinderen stapten binnen alsof ze nooit weg waren geweest.... Allemaal blij gezichtjes en het contact was weer als vanouds. En wat kreeg ik lieve reacties van de ouders en wat zijn ze blij dat het weer een beetje "normaal" word. 

Ik had in de avond voordat de kinderen kwamen foto's van de papa's en mama's samen met de oppaskinderen op de deur in de kamer geplakt. Dit vonden ze erg leuk om te zien en ook om dit van elkaar te zien. En zo waren de ouders er ook een beetje bij! 

We hebben genoten van het mooie weer. De kinderen hebben veel in de speeltuin gespeeld. Ook hebben de kinderen kunnen genieten van de kikkervisjes die ineens een enorme groeispurt kregen en uitgroeiden tot echt kleine kikkertjes. We hebben ze terug gegooid in de sloot waar ze vandaan kwamen. Dit was een leuk avontuur! En ook super leerzaam voor de kinderen. We hebben er nog een knutsel van gemaakt. Een kikker die een insect vangt, leuk om te doen! Wat was het fijn om iedereen weer te zien! De kinderen kwamen vol enthousiasme binnen! Iedereen waste keurig zijn handen en iedereen houd zich aan de afspraken die er zijn gemaakt i.v.m. de corona. Het was net of de kinderen niet weg waren geweest zo snel waren ze weer gewend aan de omgeving, het ritme en de andere kinderen. 

En wat ben ik trots op de kinderen die zindelijk zijn geworden! Heel knap dat jullie nu geen luier meer om hebben! 

Het was heerlijk weer de afgelopen maand. Hier hebben we volop van genoten! We hebben de watertafel buiten neer gezet voor de kleintjes. De grote kinderen vonden de tuinsproeier een groot feest!! Ook zijn we nog een ochtend naar het stadspark geweest, blijft een prachtige speeltuin en kinderboerderij!

Ik heb een bolderkar aangeschaft zodat we heerlijk kunnen wandelen samen! Dit vinden de kinderen geweldig, we hebben er al veel gebruik van gemaakt en al heel wat picknickjes gehad!! 

De kikkervisjes werden ineens heel hard groot! Op een ochtend klommen ze tegen het glas en hebben we snel een hor op de kom gelegd...later op de dag hebben we ze vrij gelaten in de sloot waar we de kikkerdril ook hebben gevonden. We kwamen daar gigantische kikkers tegen, hopen dat ze het daar goed hebben en mooie grote kikkers worden!

Samen hebben we kikkers geknutseld, met wc rolletjes, groene verf en stevig karton. Leuk dat de kinderen zo geïnteresseerd zijn in de natuur en zoveel vragen over het hoe en waarom. We zoeken dan ook vaak extra informatie over bepaalde onderwerpen via boeken of internet, super leuk en leerzaam! 

We hadden ook een jarige job in mei! Hier hebben we een gezellig feestje van gemaakt! Nu mag deze grote kerel naar de basisschool, gelukkig kan hij nog gewoon blijven komen!

Ook kwam er een grote broer langs om een ritje te maken op de pony van opa en oma op de boerderij. Dit was natuurlijk helemaal geweldig! 

Ik heb in de afgelopen tijd foto boeken gemaakt van alle kinderen vanaf dat ze bij mij kwamen. Een hele klus, maar erg leuk om terug te zien!

 

Fijn en dankbaar dat iedereen gezond is en dat we weer lekker bezig kunnen zijn!

 

 

 

 

 

April 2020

Nog even geduld en dan is het zover......'t Warme nest gaat weer open!!

12 mei komen de eerste kinderen weer! Ik heb hier ontzettend veel zin in! In de afgelopen maand hebben we veel contact gehad met de kinderen via video bellen, filmpjes en foto's. In deze maand ben ik jarig geweest en ik was totaal verrast door gezinnen die voor mij zongen via filmpjes, de leuke post, tekeningen en zelfs een aantal deurbezoekje zo lief allemaal!

Eind maart heb ik kikkerdril gevangen met onze kinderen. We hebben veel kikkervisjes terug in de sloot gedaan en 4 gehouden die nu uitgegroeid zijn tot echte dikkopjes! Ze krijgen nu achter pootjes leuk voor de kinderen om te zien volgende week! Want het duurt niet lang meer en dan moeten ze terug naar de sloot om uit te groeien tot echte kikkers.

We hebben in de afgelopen weken zeker niet stil gezeten. We hebben veel dingen in huis opgeknapt. De kozijnen hebben een likje verf gekregen, boven is de vloerbedekking vervangen door laminaat, de trap is geverfd, nieuwe prullenbakken en papier dispensers opgehangen voor extra hygiëne. Blij dat Sander een dikke week vrij was om dit alles samen te doen ook de kinderen hebben echt goed mee geholpen met klussen, toppers zijn het!

Afgelopen week heb ik een online training gevolgd georganiseerd door Gastouderbureau Noorderlicht dit ging over 'terug naar de opvang'. Het was erg leerzaam en ook leuk om te overleggen met collega's en ervaringen te delen. De hoofdlijn van het verhaal was dat kinderen op dit moment erg veel behoefte aan een bekend en veilig terrein, een vertrouwd gezicht en een luisterend oor. Ik heb in de afgelopen week de ouders op de hoogte gebracht van de voorzorgsmaatregelen die we volgen van het RIVM. Ook heb ik de planning gedeeld zodat er rekening kan worden gehouden met elkaar vooral voor het halen en brengen van de kinderen. Het word een strakke planning, maar ik heb er alle vertrouwen in!

Ik heb vol verbazing gekeken naar de ontwikkeling van de kinderen. Wat gaat dat ontzettend snel, kinderen die zindelijk beginnen te worden, beginnen met praten, eerste tanden eruit, leren fietsen, eerste stapjes, van een paar woorden naar hele zinnen!!

Wat ben ik trots op alle ouders hoe ze zich er samen doorheen hebben geslagen. Ieder op hun eigen manier. 

Ook petje af voor Gastouderbureau Noord en Gastouder bureau Noorderlicht wat hebben jullie hard gewerkt de afgelopen tijd om alles rond te krijgen.

Ik hoop jullie heel snel weer in een goede gezondheid te mogen ontmoeten! Wat hebben de papa's goed hun best gedaan met de kinderen om samen een mooie moederdag knutsel te maken!! Echt geweldig!

Veel plezier samen fijne moederdag! Dit jaar een succes dankzij alle knutsel vaders!! Super goed gelukt!

 

Helpen jullie mee??

 

 

Hartjes knutselen voor eenzame ouderen in het Zonnehuis, doen jullie mee??

 

 

Nodig; schaar, lijm, papier en een potlood.

 

Tekenen van hartjes op papier, je eerst gemaakte hartje knip je uit en gebruik je om over te trekken. Daarna knip je de hartjes uit en ga je ze mooi versieren. 

 

Bijvoorbeeld;

* Een oud tijdschrift vragen aan papa of mama waar je hartjes uit mag knippen.

* Een mooie (verf) tekening waar je een hartje uit kan knippen.

* De hartjes mooi inkleuren.

* De hartje versieren met kraaltjes, stickers of andere leuke dingen.

* De hartjes versieren met allerlei oude stoffen.

* De hartjes versieren met iets wat je buiten hebt gevonden bijvoorbeeld een veertje, bloemetje of een mooi blad.

Hierboven hebben we een voorbeeld gemaakt, zodat je een beetje een idee krijgt!

 

Klaar??

Je maakt een klein gaatje bovenin het hartje en dan rijg je er een touwtje doorheen. Zo maak je een mooie slinger (zie onze knutsels)

De ouderen kunnen het dan mooi ergens ophangen. Zo kunnen ze kijken naar alle verschillende hartjes die jullie hebben gemaakt en voelen ze zich minder alleen.

 

Jullie mogen de slingers in de brievenbus doen bij het zonnehuis of opsturen.

Bij mij in de brievenbus mag natuurlijk ook!

 

Zonnehuisgroep Noord

Izarstraat 1

Postbus 75

9800 AB Zuidhorn

 

Heel erg bedankt dat jullie helpen om de oude eenzame mensen blij te maken!

 

 

 

 

 

Maart 2020

Lieve kinderen en ouders,

wat is het gek nu jullie er deze week niet zijn geweest....we missen jullie! We zijn van slag door alles wat er om ons heen gebeurd met het gekke virus. We maken ons zorgen om de oude mensen en zwakke mensen ook willen we elkaar niet ziek maken.... tegelijk begrijpen we lang niet alles en hebben we veel vragen; waarom gebeurd dit nu? hoe lang gaat het nog duren?

 

Het belangrijkste op dit moment is dat we rustig blijven, positief proberen te zijn en voor elkaar klaar staan. En heel veel bidden, want wat worden we soms stil van alles wat er om ons heen gebeurd....mensen zijn kwetsbaar en we hebben zelf niks onder controle ook al denken we vaak van wel...

Al mijn vraagouders die moeten werken in vitale beroepen en hulp nodig zijn met de opvang van hun kinderen mogen mij altijd bellen! Voor de rest moeten we ons houden aan de regels van het RIVM. 

Heel veel sterkte voor jullie allemaal in de komende periode en stuur maar vaak leuke foto's of filmpjes daar worden we heel blij van!

 

Gastouderbureau Noorderlicht en Gastouderbureau Noord wil ik bedanken voor hun fijne begeleiding in deze bijzondere tijd!

  

 

 

  

 

De helft van de maand is voorbij en ik kijk terug naar de afgelopen weken.....

We hebben samen potjes versiert van voorjaarsbloemetjes. Trots gingen jullie er mee naar huis en jullie hadden er zin in om ze goed te verzorgen. Als de zon er was voelde het direct aangenaam. We zijn samen bij de dierenweide geweest dit was weer genieten! Er waren zelfs kleine kuikentjes, heel schattig. Ze zaten heerlijk onder een warmtelamp. De kinderen genoten er volop van en konden hier een tijd naar staan kijken. 

 

Activiteiten Februari 2020

Het is alweer halverwege maart! Wat vliegen de maanden voorbij. Februari was een ontzettend natte maand. Tussen de buien door gingen we lekker frisse neuzen halen! We kregen een mooie poster met tuinvogels, hierop kon je de tuinvogels herkennen en aankruisen. Blijft erg leuk! We zagen in het park een prachtige bonte specht, hij was heel dichtbij en het geluid konden we heel goed horen!

De griep bleef behoorlijk hangen in de gezinnen. Ook onze kinderen waren erg ziek dit jaar. Ik heb hierdoor een dag de deur moeten sluiten, en alles extra goed ontsmet en schoon gemaakt! Hopelijk blijft het nu hierbij...ik ben tot op de dag van vandaag met alle virussen wel extra alert, ik gebruik bij de verschoning van de kinderen ook telkens weg werphandschoenen en maak het toilet extra schoon tussendoor. Ook het speelgoed, de bedjes, deurklinken enz. krijgen een extra schoonmaakbeurt. 

We hebben van houten ijslolly stokjes vogelhuisjes geknutseld en vogels gekleurd. Dit was erg leuk om te doen! 

verder hebben we veel spelletjes gedaan, kwartetten, vier op een rij, dieren memo, puzzelen, sterkste man en het Frozen spel.

Ook blijft het super zand en het klei erg in trek! We hadden ook een jarige deze maand! We hebben samen een gezellig feestje gevierd met groot ballonnen pret, we hebben ontdekt dat we ook prima kunnen stempelen met ballonnen en als je ze super statisch maakt dat ze aan je hoofd blijven zitten en dat je er dan mee kan lopen!! 

Eind februari hebben we een thema avond gehad van Gastouderbureau Noord hier ben samen met een van de ouders naar toen gegaan. Het was een hele leuke avond het ging over emoties bij kinderen. Er werd verteld welke emoties er zijn bij kinderen, waarom emoties belangrijk zijn, wat kinderen te leren hebben en hoe wij daar als ouder of professional daarin kan helpen. De training heet SOS kinderen en emoties, de website is zeer de moeite waard om eens een kijkje te nemen.https://sos-kinderenenemoties.nl 

Bart onze oudste zoon is vertrokken voor bijna 3 weken naar Tasmanië, het is een uitwisseling van zijn school. We krijgen mooie foto's en filmpjes te zien de kinderen vinden dat heel leuk om te zien!

Ik heb de website wat leeg gehaald, want hij werd wat vol voor mijn gevoel....ik heb van alle oude foto's een fotoboek gemaakt en alle verhalen zijn bewaard. Mochten jullie als ouders en kinderen het leuk vinden om deze bekijken vraag er gerust naar!

 

 

 

 

Activiteiten Januari 2020

De maand januari is voorbij gevlogen. De kinderen komen weer in hun normale ritme en de scholen gaan weer van start. Leuk om iedereen weer te zien na twee week vakantie te hebben gehad. De afgelopen weken was het weer heel wisselend, maar als we ons goed inpakken kunnen we heerlijk wandelen, fietsen en spelen in de speeltuin.

We hebben weer prachtige knutsels gemaakt, dit vinden de kinderen ook super om te doen! We hebben wat lekkers gemaakt voor de vogels buiten, pinquins geverfd van de voetjes van de kinderen en lichtjes van glazen potjes versierd met vliegerpapier of glasverf. Ik heb hier een aparte pagina van gemaakt op de website voor het eind resultaat. De meeste ideeën haal ik van Pinterest. Dit staat boordevol  ideeën en inspiratie, erg leuk!

Helaas zijn er veel kinderen niet fit, veel griepverschijnselen. Nu gaat het langzaam weer de goede kant op. 

We zingen liedjes, en leren samen een engels liedje! Grappig hoe de kinderen zelf hun eigen engelse taal bedenken als ze het even niet meer weten! De poppen zijn ook erg geliefd bij de meiden en de jongens. we zetten dan een tent op dat is vaak het huis, er worden flesjes gegeven, boodschappen gedaan en eten gekookt ....wel voor nep he.....zeggen ze dan! Prachtig die fantasie en mooie rollen spellen.

 

Activiteiten December 2019

De laatste dagen van de december gaan voorbij. De kerstvakantie is begonnen en we kijken terug op het afgelopen jaar. De december maand is druk maar ook gezellig. Van sinterklaas overgaan naar kerst sferen. We maken samen een kribbe van klei en knutselen een kerststal met herders en schapen. Ook worden er sterren geverfd en vooral veel glitters gebruikt.  We zijn hier 2 week mee bezig geweest en het is echt prachtig geworden!

Ook zingen we veel liedjes, "laat het kerst zijn" is erg favoriet en we swingen hier allemaal op mee!  

We zijn heerlijk buiten geweest de zon liet zich best vaak zien en daar genieten we volop van! 

Via school werd er een lichtjes tocht georganiseerd hier waren ook veel oppaskinderen te kijken, leuk om jullie daar ook te zien!

We hebben nog 2 evaluatie gesprekken afgerond samen met Gastouderbureau Noorderlicht. En Renske Turkstra van Gastouderbureau Noord nodigde alle gastouders uit voor een kerst etentje, dat was erg gezellig en geweldig dat ze dit elk jaar weer voor ons doet! Door ouders werd ik zomaar verwend met lieve cadeautjes en kaartjes mooi dat je werk zo gewaardeerd word!

 

Voordat het jaar echt voorbij is wil ik Gastouderbureau Noorderlicht en Gastouderbureau Noord bedanken voor de fijne samenwerking en alles wat jullie voor mij doen!

En alle ouders bedankt voor jullie vertrouwen in mij voor de zorg van jullie kinderen in het afgelopen jaar. Op naar 2020!

 

 

 

 

 

 

Activiteiten oktober/november 2019

Gisteravond heb ik de foto's opgezocht van de afgelopen weken....tjonge wat hebben we weer veel gedaan met elkaar. 

We zijn er samen heerlijk op uit gegaan rondom het park hebben we veel verschillende soorten paddenstoelen gevonden, kastanjes, eikels en heel veel bladeren. Samen genieten van wat we onderweg zien en ontdekken is toch wel het allermooiste wat er is! Zo zagen we een prachtige rups op de stoep en deze moest natuurlijk worden vastgelegd. De schotse hooglanders in het park blijven ons fascineren en hier staan we ook vaak even stil om te kijken. Thuis knutselen we er volop met de gevonden kastanjes en bladeren. We maken spinnenwebben, knutselen paddenstoelen, en we verven de bladeren. Onze lampion stond ook in het teken van de herfst, een prachtige paddenstoel met een kabouter hebben we geknutseld. Dit blijft toch elk jaar een leuk werkje! Vooral als we dan samen naar de kleinste kamertje van het huis gaan.....en dan gaan bekijken hoe mooi de lampion lijkt in het donker. 

Na het sintmaarten feestje gaat het langzaam over in sinterklaas. De sint en piet verkleedkleren zijn alweer goed gebruikt en vele rollenspellen worden gespeeld. Ook hebben we gezellig pepernoten gebakken en gesnoept. We knutselen een sinterklaas boek met een recept voor pepernoten, puzzelen en het speelgoedboek word verknipt voor vele wensen voor sint.

We hebben weer en aantal feestje mogen vieren van jarigen de afgelopen weken! Super lief dat onze dochter samen met een moeder van de oppaskinderen een prachtige taart mocht maken en wat was deze mooi en lekker!

 

 

 

 

 

 

 

Activiteiten augustus/september 2019

Wat hebben we weer veel beleeft in de afgelopen maanden!

We hebben nog heerlijke zonnige dagen gehad, veel buiten kunnen zijn met de kinderen hier genieten we van. We gaan dan naar de speeltuin, dierenweide, het park of een eind wandelen of fietsen.

En de ontwikkeling van de kinderen gaat door; zindelijk worden, eerste zinnen zeggen, voor het eerst zelf gaan zitten, eerste schoentjes, eerste tandjes, mijn eerste kus, de leuke vragen van waarom en hoe en wanneer......wat zijn kinderen toch bijzonder mooi en leuk! 

Er zijn weer veel jarigen geweest in augustus en september. Ik besteed hier altijd even aandacht aan, dit vinden ze prachtig. Zingen, kaarsjes uitblazen, trakteren en een kado! 

We knutselen zonnetjes, slangen en proberen uit met aquarel. Dit vinden de kinderen heel leuk om te doen. Ze leren knippen, plakken, elkaar helpen, dingen aangeven, kleuren mengen, wat heb ik nodig om iets te maken, samen opruimen enz. 

We mochten een nieuw meisje welkom heten in de opvang, gezellig hoor! Ze hoort er al helemaal bij en is erg blij en enthousiast! 

Ook was het de dag van de gastouder, wat ben ik verwend! Dankbaar met zulke lieve kinderen en blij dat de ouders de zorg voor hun kind zo waarderen! Ik ben nog steeds met heel veel plezier gastouder en geniet van zoveel mooie momenten! Gastouderbureau Noord en Gastouderbureau Noorderlicht kwamen persoonlijk langs met een leuke attentie geweldig dat jullie dit elk jaar doen! Twee fijne bureau's die veel voor mij betekenen!

Gastouderbureau Noorderlicht organiseerde een gezellige dag in Nienoord hier zijn veel kinderen naar toe geweest om te spelen dit was een prachtige dag.

 

 

Activiteiten juni/juli 2019

Afgelopen maanden zijn weer voorbij gevlogen! We hebben veel buiten kunnen spelen; wandelen door het park, zelfs het zwembad in de tuin gehad, met de watertafel gespeeld, konijnen knuffelen in de ren, spelen in de speeltuin, naar de dierenweide en heerlijk fietsen. 

We hebben vaderdag cadeautjes geknutseld, erg leuk om te doen! Prachtig om te zien dat de kinderen zo trots zijn op wat ze hebben gemaakt. 

Verder hebben we binnen ook veel activiteiten gedaan we doen spelletjes, we hebben maskers gemaakt, muziek, zingen, lezen, bakken en nog veel meer!

Begin juni zijn we met Renske Turkstra van Gastouderbureau Noord naar Ulgersmaborg geweest hier is een kinderboerderij. We hebben een gezellige ochtend gehad met andere gastouders en gastkinderen. De kinderen konden samen spelen , fruit eten, dieren bekijken, dit alles in een prachtige afgesloten speeltuin. We hadden er veel geluk met het weer de zon scheen en de kinderen genoten volop!

Eind juni had ik een thema avond via gastouderbureau Noorderlicht over weerbaarheid voor kinderen. Een interessante avond over hoe je je (gast)kinderen weerbaarder kunt maken. Veel geleerd over hoe stevig te staan, zelfvertrouwen, pesten, rots en water, weerbaarheid, emotioneel bewust worden en nog veel meer. Mocht je het interessant vinden kun je eens een kijkje nemen op de website www.zilverenhart.nl 

We hebben weer heel wat verjaardag feestjes mogen vieren! Gezellig het huis versieren, cadeautjes, zingen en kaarsjes uitblazen! Zo mooi om te zien hoe kinderen kunnen genieten van het krijgen van een cadeautje!

Ook mocht er een meisje voor het eerst naar de basisschool! Vol zelfvertrouwen stapte ze de klas binnen en kwam ze enthousiast naar buiten! Een nieuwe uitdaging en straks zal ze buiten schooltijd hier gewoon blijven komen, fijn dat dit kan!

Ook mocht er een klein meisje voor het eerst komen om even te wennen. Dit was erg gezellig! Na de zomer zal ze hier wekelijks komen spelen met de andere kinderen.

Volgende week gaan we samen nog een gezellige week tegemoet, heerlijk vakantie! We staan niet op tijd voor school en de kinderen die normaal alleen na schooltijd komen zijn er nu de hele dag, gezellig hoor! Daarna is de opvang 4 weken gesloten. Tijd voor ons gezin en samen op vakantie!

 

Ik wens alle kinderen samen met hun ouders alvast een hele fijne zomervakantie! 

 

 

Activiteiten april/mei 2019

April begint met een feestje van een jarige! Voor kinderen altijd een hele belevenis om zelf jarig te zijn. Ook genieten we hier van een logeerpartijtje! We gaan op bezoek bij de dierenweide en bekijken de schapen met hun lammetjes. We hebben de lammetjes nageschilderd!

Halverwege april zou ons konijn jongen krijgen. Heel bijzonder was het dat ze haar jongen kreeg overdag waar iedereen bij was, we hebben gauw een kleed voor het hok gehangen zodat het moeder konijn toch nog een beetje rust kreeg. Een geweldige belevenis voor de kinderen! We hebben ook veel konijntjes geknutseld, van stof en op canvas. Na 14 dagen kwamen de jongen het nest uit. De kinderen vinden de jonge konijntjes erg lief en zacht ze knuffelen er graag mee! We mochten opnieuw mee op de boot van 3 oppaskinderen, wat een gezellige en mooie zeiltocht mochten we mee beleven! 

In de meivakantie was het prachtig weer en zijn we dan ook veel buiten, leuk om te zien dat dan de oudste kinderen ook genieten van de kleine kinderen en worden er spontane voetbaltrainingen gegeven en "trucjes" aangeleerd!

We hebben de moeders verrast met zelfgemaakte bloemen op Moederdag. We maakten van piepschuim ronde vormen en daarin prikten we wattenstaafjes. De wattenstaafjes deden we in waterverf en zo ontstonden er prachtige kleuren! Zelfs voor de allerkleinsten met een beetje hulp, super leuk om te doen! We hebben samen erg veel lol gehad om het piepschuim, het werd een waar piepschuim feest! Piepschuim aan de keukenkastjes de kleren en armen wat een gek statisch spul!!

Het spelletje Dobble van de spelotheek is erg favoriet bij de kinderen, zoek de gelijken en reageer snel! Dit gaan we zeker nog een keer meenemen. Ook de racebaan van Hotwheels word veel mee gespeeld en de Kapla blokken, neem ik vaak mee om mee te bouwen. 

Mijn bakfiets had een grote beurt nodig, dankzij Bike2fix.nl weer een keurige goedlopende fiets! Blij met zo'n goede fietsenmaker in de straat!!

Gastouderbureau Noord is langs geweest voor een risico-inventarisatie. Ons huis en de regels zijn weer gecheckt en goed bevonden. 

We eindigen de maand ook weer met een jarige en een kleine baby die voor het eerst bij ons mocht zijn in de opvang. Wat een mooi, lief en relax kindje! 

Na de zomer komt er weer wat ruimte in de dagopvang tot van 8.30 tot 14.45 i.v.m schoolgaande kinderen (zie beschikbare plaatsen) 

En dan word je in het weekend verrast door je eigen kinderen met een spontaan ontbijtje op bed, en een geweldige tekening 'liefste ouders'.....dan kan je dag niet meer stuk!!